Sanitat immobilitza cent tones de productes càrnics en una empresa il.legal d’Alzira

0
4064

Els pernils estaven emmagatzemats en dos naus del Polígon nº1

En l’actuació ha participat la Guàrdia Civil i agents de la Policia Local

La Conselleria de Sanitat Universal, a través de la Direcció General de Salut Pública, ha immobilitzat prop de cent tones de productes càrnics, majoritàriament pernils, emmagatzemats en l’interior de dos naus pertanyents a una empresa il·legal ubicada a Alzira, i ha decretat el cessament immediat de l’activitat. Les naus es troben en el polígon industrial nº 1 a les rodalies del Mercat d’Abastos.

En una altra inspecció a la mateixa mercantil a Bocairent s’han immobilitzat 15.000 pernils i 160 boxs de cartó que contenen al seu torn de 140 a 180 peces de pernil i paleta curada.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, este dilluns al migdia s’ha donat avís d’alerta alimentària a l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat. L’actuació es du a terme de manera conjunta amb la Guàrdia Civil per tractar-se d’una activitat il·legal i no complir cap requisit sanitari.

Departament de Salut de la Ribera

Inspectors del Departament de Salut de la Ribera, acompanyats per dos agents de la Policia Local d’Alzira, feren unaa inspecció el passat dijous davant la sospita d’una posssible activitat ilegal d’una indústria càrnica.

Durant la inspecció, detectaren que l’establiment no tenia cap autorització sanitària i a més no estava inscrit en el Registre General Sanitario d’indústries i establiments alimentaris.

Per tant es va decidir a immobilitzar tots els productes emmagatzemats i a ficar a disposició de la Guàrdia Civil les dades disponibles sobre estes actuacions. L’operació policial s’ha seguit desenvolupant al llarg del passat cap de setmana, donat que esta empresa d’Alzira té vinculació amb altres magatzems de la Comunitat Valenciana i d’altres comunitats autònomes.