L’art arriba a l’Alquerieta amb temàtiques socials

0
1193

Alqueriarte, l’activitat artística que pinta murals al barri de l’Alquerieta

 

Alzira, 18 de juny de 2018.- L’Ajuntament d’Alzira, des del Centre de Participació Ciutadana i la Fundació Cepaim, ha programat una activitat artística per a este mes de juny emmarcada baix el nom d’Alqueriarte. Ha donat hui inici i estarà fent-se durant tota la setmana i part de la setmana que ve.

 

Esta activitat, finançada es planteja com una acció integral que mobilitze a diferents grups al voltant de temàtiques i aspectes socials que es vullguen posar en valor. Un grup d’artistes amb experiència en l’art urbà i social compartirà vivències amb diferents grups i organitzacions que, de manera participativa, dissenyaran una proposta. Es faran un total de 6 murals, que s’integraran dins de les accions de l’àrea de convivència fent servir l’art social comunitari.

 

Els destinaris d’esta activitat seran els veïns i veïnes de la ciutat, mitjançant grups i organitzacions representatives del barri de l’Alquerieta i del conjunt d’Alzira. Els grups que realitzaran pintura mural son l’Escola d’Arts Plàstiques, IES Jose Mª Parra, Grup RIU Salut Pública i FISABIO, Grup de Dones de L’Alquerieta, Grup de Dones “Encuéntrate” i el Grup de xiquets i xiquetes Espai Jove de L’Alquerieta.

 

La regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha destacat que “creiem que esta activitat és molt beneficiosa per al barri de l’Alquerieta i l’acosta al conjunt de la població. Volem que el barri s’obriga a la ciutat i que siga, a poc a poc, un referent pel que fa a l’art al carrer, fets que s’aconseguixen amb activitats com Alqueriarte”.

 

Els objectius que es pretenen són:

  • Promoure un espai de trobada i convivència entre veïns i veïnes de l’Alquerieta.
  • Sensibilitzar els veïns i veïnes en valors positius i qüestions tan importants com la igualtat de gènere, la diversitat cultural, la cultura de la pau i el respecte i la cura amb l’entorn veïnal.
  • Revitalitzar i millorar l’entorn i enfortir el sentiment de pertinència per a seguir construint un barri millor
  • Exportar una imatge positiva del barri que agrade a veïns i veïnes conéixer l’experiència i les obres d’art que quedaran en el barri.

 

Divendres, 29 de juny, es farà la inauguració dels diferents murals amb visita guiada i animació de carrer oberta a tota la població.