EUPV aspira a «consolidar» el canvi a Alzira

0
785

 

Tot just fa tres anys, en el 2015, des d’EU ens comprometérem a canviar les prioritats que havia seguit l’Ajuntament d’Alzira per a poder portar a terme iniciatives que des de l’esquerra considerem necessàries. Volíem que el treball i el sector públic se situara com la garantia de majors oportunitats per a la ciutadania; reivindicàvem unes institucions més participatives i transparents, per aprofundir en la qualitat de la nostra democràcia; créiem en un canvi de model de ciutat, més sostenible i dirigit a totes i tots. Férem una relació de mesures concretes que caminaven en aquest sentit i s’han demostrat possibles i viables.

 

Gràcies a la nostra participació en el govern a Alzira s’ha passat de destinar 900.000 euros en ocupació en el 2012 a tancar el 2017 amb 3.900.000 euros (en tres anys s’han destinat uns 7,5 milions d’euros a formació i treball), amb plans directes i indirectes que han suposat més de 280 contractacions l’any passat (i, entre 2015-2017, més de 600 contractes s’han tramitat en l’agència municipal IDEA). Sens dubte, això ha contribuït que Alzira siga, després de la capital, la segona ciutat amb menys atur del País Valencià. Hem apostat per les pimes: més de 191 autònoms o emprenedores/s s’han beneficiat de les ajudes de l’Ajuntament en el 2017. De fet, creiem en el nostre comerç de barri apostant per la Reganyà com a producte de qualitat d’Alzira.

 

Del mateix mode, fórem un dels primers ajuntaments governats per l’esquerra que va decidir emprendre la  municipalització dels serveis que abans eren públics (amb la ràdio, la piscina i la neteja de les escoles) des de la regidoria de Funció Pública. Més de 60 treballadores i treballadors han vist garantit els seus llocs de treball, hem constituït borses públiques i tot això ha suposat un estalvi de més de 500.000 euros anuals a les arques públiques. A més a més, hem millorat les condicions laborals de les treballadores i treballadors públics i la convocatòria de noves places: s’ha passat de gestionar 14,5 milions d’euros en el 2014 en el capítol de personal a vora 18 milions en els pressupostos del 2018.

 

En l’acord de govern situàrem com a un eix imprescindible aprofundir en la millora de la participació i de la democràcia local. Hem aprovat una Carta de Participació Ciutadana capdavantera, que ha permés la convocatòria de les assemblees ciutadanes tots els mesos. Hem impulsat la retirada de símbols feixistes i de noms de la dictadura que encara quedaven en els espais públics de la nostra ciutat, i hem rehabilitat espais de la memòria històrica com el Llavador de l’Alquerieta o l’antic refugi de la Parrilla.

Hem impulsat de primera mà una ciutat més verda i sostenible. Hem organitzat des de la regidoria de Desenvolupament Econòmic la primera fira sostenible a la Ribera, la Biosfira, amb més de 50 expositors i 120 entitats que han participat. S’ha desenvolupat el mercat ecològic dels dimecres, també amb parades de nova agricultura al mercat d’Abastos o al mercat de la Vila. Tenim un conveni amb l’institut d’FP Luis Suñer per a nous materials ecològics en la construcció, amb la creació d’una Passiv Haus.

 

En efecte, hem apostat per posar en valor el nostre patrimoni enfront de l’urbanisme de formigó. Hem tramitat amb fons FEDER, des de l’Oficina de Projectes Europeus, la restauració del magatzem de Cucó per convertir-lo en un futur Casal Jove amb materials sostenibles (amb 400.000 euros d’inversió fins el 2019). També hem tramitat un nou pla de Mobilitat Urbana per incorporar les noves peatonalitzacions i carrils bici i la rehabilitació de la Casona de la Murta com a espai d’interpretació, tot plegat amb més d’un milió d’euros de fons europeus.

 

Des d’EU, volem continuar per aquest camí que hem traçat. Cal invertir en formació i en treball de qualitat. Cal fer efectiu un sector públic fort i anar a més amb les municipalitzacions (de les escoletes municipals, però en un futur també de la neteja de carrers, jardins i arreplegada del fem). Creiem en la participació ciutadana per a millorar allò col·lectiu: cal anar cap a uns pressupostos municipals participatius. I convé treballar per un model de ciutat més verd i sostenible, amb la peatonalització del centre urbà i els carrils bici en el cor de la ciutat. I tot això sols serà possible amb EU, que té les conviccions i les propostes clares per dur-ho endavant. És necessària la teua implicació i el teu suport si comparteixes aquests valors. Anem a continuar fent-ho.

Ivan Martinez

Portaveu del Grup Municipal d’EUPV d’Alzira