Alzira serà Ciutat 30 a partir de setembre

0
3655
En tres mesos estarà prohïbit circular en tots els carrers  a més de 30 Km/h com en el de la Verge del Lluch

La seguretat dels vianants és el principal motiu de la decissió

També contribuirà a reduir el soroll la contaminació i els accidents

A Sant Joan La Malva i Albuixarres no es podrà circular a més de 20 km/h 

Els vehicles i autobusos que traslladen els alumnes als respectius centres educatius es trobaran a setembre en que Alzira s’estrene, definitivament, com a «Ciutat 30», per a major seguretat dels escolars que es dirigisquen cap els respectius col.legis i instituts de la capital comarcal

L’Ajuntament ja ha encarregat els senyals que repartirà per tot el nucli urbà així com pels respectius accessos a la ciutat.

El principal motiu d’esta decissió que l’equip de govern ha madurat durant esta legislatura «és la seguretat» com ha manifestat en més d’una ocasió la regidora responsable d’esta àrea municipal Sara Garés. Amb la circulació a escasa velocitat «la capacitat de reacció dels conductors és major», assegura Garés especialment en els encreuaments.

Altre dels objectius que s’aconseguix amb esta mesura «és la reducció dels sorolls i la contaminació» advertixen des de la regidoria de Seguretat i Policia Local que per a la tardor, també, ha previst culminar les rotondes que sustituixen els semàfors en l’Avinguda Pare Pompili.

Ús abusiu dels vehicles

Des de l’associació ecologista La Ribera en Bici coincidixen amb estes millores i afegixen altres com la qualitat de l’aire al emetres menys gasos. A més consideren que es produixen «menys embosos i congestions de tràfic» i «és reduix l’ús abusiu dels vehicles» i per tant, també el «nombre i la gravetat dels accidents» de forma considerable, fins i tot els greus minven en un 80%.

L’alcalde Diego Gómez no descarta reduir la velocitat a «un màxim de 20 km/ h» en alguns carrers del centre de la ciutat com la Plaça de Sant Joan, el carrer Albuixarres i la Plaça La Malva.

Comunicacions sostenibles

Totes les decissions en este aspecte del tripartit van encaminades a «que hi hagen els menys vehicles possibles circulant per dins la ciutat».

Encara que al mateix temps potencia les comunicacions «sostenibles» ampliant la xarxa de  camins per a cicloturistes; conectant Alzira amb Guadassuar, Carcaixent, Algemesí i La Barraca d’Aigües Vives, a més de l’Anell Verd que envoltarà la ciutat.

Riberaexpress