Els immigrants de l’Aquàrius ja estan en València

0
990

L’Aquarius ha atracat a les 10:57 hores del matí al port de València, al moll de creuers, amb càntics i mostres d’alegria de les persones que viatgen a bord. Es tracta d’una escena bastant semblant a la que s’ha viscut amb l’arribada del primer vaixell de la flota, el Dattilo. Segons han explicat dues voluntàries de Creu Roja que han atés els migrants només desembarcar estan arribant animats i molts baixen somrients i tranquils, encara que cansats. El personal de sanitat exterior està a hores d’ara preparat per a pujar a l’Aquarius.

L’entrada de l’Aquarius en el port de València s’ha retardat sobre l’horari previst (les 9 del matí), perquè el procés de desembarcament del primer vaixell de la flotilla, el Dattilo, ha anat més lent del previst, segons han explicat fonts de Creu Roja. A bord de l’Aquarius han arribat 106 persones de les quals set són menors. El vaixell del dispositiu especial d’À Punt Notícies ha pogut escoltar mostres d’alegria des de la coberta de la nau ja quan l’Aquarius es trobava a 3 milles per a arribar a terra.

El primer vaixell a atracar ha sigut el Dattilo, el patruller de la guàrdia costanera italiana, amb 274 migrants a bord, i que acompanya l’Aquarius, ha atracat exactament a les 06:45 hores al moll de creuers del port de València, després de huit dies de travessia.

À Punt