El Norte Perdido: «A Alzira no hi ha cap persona que dorga al carrer»

0
2825
Tres Voluntàries d'El Norte Perdido hui a la Plaça Major d'Alzira
El Mercadet Solidari de l’¡ONG d’Alzira este migdia

Esta ONG oferix la seua vivenda d’acollida per atendre a dos immigrants

Dos dones amb tres xiquets gaudixen de l’habitatge des de fa 6 mesos

Els ajudem a la seua reintegració social

No discriminem a ninguna persona i menys si són d’Alzira 

L’Organització No Gubernamental El Norte Perdido d’Alzira ha oferit la seua vivenda d’ Alzira «Casa Matilde» per acollir a dos dels 629 immigrants del vaixell Aquàrius que arribarà demà diumenge pel matí al port de València

En este habitatge, destinat a perones amb risc d’exclusió social, residixen dos dones amb tres xiquets des de fa 6 mesos. «No poden entrar homes sols dones que pateixen una gran desarralament social», explica a Riberaexpress Asun Pérez, voluntària d’esta ONG radicada a Alzira, una vivenda que «té una capacitat per a dos persones més» advertixen les voluntàries que hui recaptaven recursos econòmics en el Mercadet Solidari instal.lat a la Plaça Major.

Estes famílies estan ateses per psicòlegs municipals, però el principal objectiu d’El Norte Perdido «és que puguen viure pel seu compte». Per a facilitar-los l’oportunitat de trobar treball assistixen a distints tallers, segons Assun. A més gaudixen de voluntaries que els assessoren i els ajuden a la seua «reinserció social».

Altra voluntària, Maria José Serrano que està a punt de vendre un llençol, assegura que a Alzira «no hi ha veí que dorga al carrer per no tindre un sostre contràriament al que diuen alguns crítics amb l’acollida d’estrangers».

Maria José recorda que fa un mes «ens mobilitzarem per cedir una casa a un matrimoni que careixia d’habitatge».

Les voluntàries d’esta ONG de la Ribera, advertixen que «nosaltres no discriminem a ningú i menys si són d’Alzira» i afegix que la majoria de les vegades, «busquem una solució conjunta entre el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, la Creu Roja, Càritas i nosaltres».

Metges sense Fronteres  

El director de Metges Sense Fronteres, MSF, a Espanya, Daniel Noguera, ha pregat este matí en València que tots els migrants que arribaran demà en tres barcos, entre estos l’Aquarius, puguen acollir-se a l’estatus de refugiats;Esta gent ve d’un país, Líbia, en el que han patit molt i de viure situacions molt perilloses, tots han de tindre dret a demanar asil». Noguera ha mostrat la seua esperança en què este episodi de l’Aquarius supose un gir radical de la política europea per a parar este escenari mediterrani de mortalitat».

MSF és l’organització que s’ha encarregat d’atendre als migrants en els vaixells. Segons ha relatat Noguera, «és  tracta d’un viatge molt llarg, massa, amb col·lectius vulnerables com a embarassades, xiquets i persones cremades per la combinació d’aigua i combustible». Ha relatat que durant el trajecte s’han produït escenes de marejos i vòmits; perquè el trajecte no ha sigut fácil».

Drets respectats

Però a pesar d’açò, creu que quasi tots arribaran a València demà diumenge en bones condicions; «tenim equips allí que han estat molt atents» Una vegada arriben al Port de València, MSF deixarà d’exercir la seua funció i passaran a ser atesos per la sanitat espanyola i valenciana. «El nostre treball acabarà ací, i seran les autoritats sanitàries les que hauran d’avaluar a cada un dels migrantes». Per això, ha reiterat que una vegada desembarquen en el port de València;»tots els drets d’estes persones siguen respectats, i el dret d’asil és fonamental; esperem eixa sensibilitat de les autoritats.»