Onze joves d’Alzira inicien un pioner curs de mecànica de vehicles industrials

0
1692
Els futurs mecànics en les instal.lacions d'AUTAL

Onze joves sense ocupació han iniciat hui un curs becat per especialitzar-se en mecànica de vehicles industrials gràcies al conveni de col.laboració entre l’Ajuntament d’Alzira i l’empresa Automóviles Alzira SL (AUTAL).

L’acció formativa, que culminarà el pròxim mes de setembre, compren una beca de 200 euros mensuals.

Es tracta d’una acció «pionera» de col.laboració pública-privada que permetrà la inserció laboral d’almenys el 25% dels  alumnes.

El regidor de Promoció Económica, Ivan Martinez, ha resaltat «l’oportunitat» que suposa per als 11 joves d’aconseguir «un treball qualificat gràcies a esta col.laboració pública-privada».

El gerent d’AUTAL, Paco Almansa s’ha compromés a contractar a «dos ó tres alumnes» quan finalitze el curs per a treballar en l’empresa.

Per a la directora d’IDEA, Carmen Herrero, es tracta «d’una gran oportunitat per a poder eixir de la situació d’atur en la que es troben estos joves alzirenys per aconseguir un ofici».

I ha resaltat que «és la primera vegada que IDEA signa un conveni d’estes característiques amb una empresa privada».

I el cap de taller i tutor del curs, Gabriel Vargas, ha explicat en la primera llisó als seus nous alumnes que esta rama de l’automoció «està molt escasa de gent preparada».

Els futurs especialistes en mecànica de vehicles industrials gaudiran de classes pràctiques de dilluns a divendres en les instal.lacions d’IVECO-Alzira i rebran la teòrica dimarts i dijous en les dependències d’IDEA.