Cullera obri al trànsit l’Anell Verd

0
797

I acaba amb el punt negre dels Colls

 

La inversió en estos projectes ascendix a 300.000 euros finançats per la Diputació i l’Ajuntament

 

CULLERA. 04-05-18. L’Anell Verd de Cullera i l’eliminació del punt negre dels Colls ja són una realitat. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, han visitat hui estes actuacions en les quals la Diputació i el consistori han invertit un total de 300.000 euros a parts iguals.

 

El primer dels projectes executats ha sigut l’eliminació del tram conflictiu del vell traçat de la CV-502. Este havia quedat com a via secundària després de construir-se, fa uns anys, el nou traçat de la carretera amb el qual s’evitava la perillosa doble corba del tennis.

 

L’antiga via servix d’accés als camins del Primer i el Segon Coll. Durant este temps s’entrava a través d’unes perilloses interseccions les quals havien generat no pocs accidents de trànsit; ara s’han eliminat gràcies al projecte executat per l’ajuntament i finançat per l’ens provincial, el qual fou forjat en una visita al municipi en 2016 del diputat de Carreteres, Pablo Seguí.

 

El punt negre s’ha reconvertit en un carril bici i en una vorera per a vianants, a més d’establir-se un únic sentit de circulació de vehicles. Al mateix temps, s’ha millorat l’asfalt i s’ha aprofitat per a col·locar elements de protecció entre el carril bici i la carretera.

 

D’altra banda, s’han construït dos rotondes que regulen l’accés als Colls, eliminant les antigues interseccions que comportaven un greu perill per a la circulació. Les glorietes senyalitzen cada Coll amb nombres construïts en ferro forjat, per la qual cosa, a més,  ajuden a orientar-se.

 

En total, esta inversió ascendix a 150.000 euros, finançats a través d’un conveni amb la Diputació a canvi que l’ajuntament acceptara la cessió del vell tram de la CV-502.

 

Via ciclopeatonal

 

El segon dels projectes abordats ha sigut la construcció de l’Anell Verd. La via discorre a través del camí del Primer Coll i enllaça amb l’actual carril bici de la carretera del Far i el nou de la Font del Gegant. Cullera compta ara amb més de quatre quilòmetres d’ús exclusiu per a bicicletes o vianants.

 

El ferm d’esta via secundària, molt utilitzada pels veïns del municipi, i que discorre entre la Bassa de Sant Llorenç i la muntanya, presentava molt mal estat pel que també s’ha millorat. L’actuació ha inclòs l’adequació dels marges i la creació de la via ciclopeatonal.

 

Canvis en la circulació

 

Pel que fa a la circulació, l’ajuntament ha optat per eliminar el doble sentit del Primer Coll, que passa a ser únic, en direcció Font del Gegant-Carretera del Far.

 

Esta mesura compta amb un informe favorable de la Policia Local i s’estima necessària per a evitar la perillositat que suposava el trànsit de cotxes en doble sentit de la situació anterior, la qual cosa havia provocat més d’un accident.

 

El pressupost total de l’Anell Verd ascendix a 150.000 euros, sufragats amb fons propis i el Fons de Cooperació Municipal.

 

«Compromís complit»

 

L’alcalde de Cullera ha deixat palés que el projecte era un dels compromisos del nou govern municipal. «Millorem la mobilitat, posem en valor una zona ambiental de la qual abans era difícil gaudir per la perillositat del camí i a més eliminem un punt negre, millorant així la seguretat vial», ha dit Mayor,

 

La màxima autoritat local ha posat en valor «l’esforç conjunt de Cullera i la Diputació» per a dotar de noves infraestructures al municipi o renovar-ne existents i ha destacat que en el que va de mandat l’ajuda provincial ha permés l’arribada de nombroses inversions al municipi. Ha recordat la remodelació del saló d’actes de la Casa de la Cultura o de la Residència Municipal de la Tercera Edat, entre altres actuacions.

 

Per la seua banda, el president provincial ha destacat l’aposta inversora de la Diputació per Cullera. «En els últims dos anys de l’anterior mandat a Cullera van arribar 900.000 euros i en els dos primers anys d’este mandat ha arribat més del doble de diners», ha dit. Finalment, Rodríguez ha avançat que ja estan en marxa noves inversions que arribaran a Cullera durant el període 2018-19 com la nova central de la Policia Local.