El PP pagà amb diners «negres» de la Gürtel un mitin de Sanjuán a Cullera segons el PSPV

0
929

 

  • Jordi Mayor davant la sentència que acredita la el finançament il·legal: “Han de donar explicacions i assumir ja responsabilitats”

CULLERA. 12-06-18. El Partit Popular de Cullera s’ha vist esguitat per la sentència de la branca valenciana de la Gurtel. La resolución judicial coneguda el dilluns acredita que el PPCV va pagar amb diners negres de la trama un míting electoral celebrat a Cullera durant la campanya de les municipals de l’any 2007.

L’acte que arreplega la sentència va servir per a promocionar com a candidat a l’alcaldia a Ernesto Sanjuán, qui finalment guanyaria les eleccions amb majoria absoluta.

El citat míting va tenir lloc el 18 de maig de 2007 i la sentència ho inclou entre “els serveis, per actes i per comunicació, prestats per Orange Market SL al PPCV amb motiu de les eleccions de 2007 que no van ser objecte de facturació, comptabilització i declaració tributària”.

Davant aquesta sentència condemnatòria, el secretari general del PSPV-PSOE de Cullera, Jordi Mayor, ha exigit al Partit Popular de Cullera que done la cara. “Han de donar explicacions i assumir ja responsabilitats perquè ara ja no són conjectures: una sentència acredita que un dels seus actes electorals es va pagar amb diners d’una trama de corrupció”, ha dit Mayor.

Actualment, Ernesto Sanjuán segueix al capdavant del Partit Popular de Cullera com a president de l’agrupació local malgrat que ja va ser condemnat a presó i a inhabilitació per a càrrec públic per l’incendi de la muntanya.

“La lideresa del PP, Isabel Bonig, diu que açò forma part del passat, però la realitat és que forma part del present perquè ella manté a un president que va ser inhabilitat i no ha tingut objeccions a fotografiar-se amb ell en una recent visita al municipi”, ha denunciat Mayor.

La pròpia Bonig es veu esguitada per la sentència, ja que el PP també va pagar amb diner negre un acte electoral que va tenir lloc en la la Vall d’Uixó amb l’actual líder del PP com a candidata a l’alcaldia. “S’estan tapant entre ells?”, s’ha preguntat el líder socialista.

Dubtes sobre la campanya de 2007

Jordi Mayor ha recordat que la campanya de 2007 del PP de Cullera “va ser una exhibició de poder, fins i tot amb un menjar en un conegut hotel on van convidar gratis a mig poble. Em pregunte com es va poder pagar tota eixa campanya i ara veiem que, almenys una part, es va fer amb els diners de la corrupció”.

El secretari general socialista ha lamentat que els populars cullerencs “no solament van deixar en la ruïna a l’ajuntament generant el major forat de deute de la nostra història sinó que a més anaven a les eleccions dopats. El partit es pagava la festa a costa dels diners de tots i aquesta sentència no fa més que demostrar que els qui ens van saquejar durant anys estan inhabilitats per a tornar a governar”.

Finalment, Jordi Mayor ha lamentat que “els tentacles de la corrupció del PP també arriben fins a Cullera” i reitera, com ja ho va dir en un ple, que “els partits que roben i saquegen les arques al mateix temps que desmantellen l’Estat de benestar, com va fer el PP, no mereixen la confiança dels ciutadans”.