Alzira s’oferix a acollir sis immigrants de l’Aquàrius

0
5588

L’Ajuntament d’Alzira ha oferit acollir a 6 immigrants que viatgen en el vaixel Aquarius; «ja hem parlat amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) des dels nostres Serveis Socials», ha manifestat l’alcalde Diego Gómez a Riberaexpress.

L’acolliment es faria en la casa Matilde Gimeno de l’ONG El Norte Perdido, així com en la Casa grup d’Anna Alcover, segons la primera autoritat local, qui ha explicat que cas de «necessitar més cases d’acollida demanaren la participació ciutadana».

El Govern de Pedro Sánchez donarà prioritat als 123 xiquets que viatgen en el vaixell Aquarius a l’hora de buscar-los ubicació una vegada que arriben a Espanya i té previst que els més menuts es queden a València al precisar atenció més específica. Així ho ha explicat la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, en una entrevista en Quatre arreplega per Europa Press. «Intentarem fer-ho de la millor manera possible perquè els xiquets que vinguen en nuclis familiars es mantinga units i els més menuts romanen en Valencia», ha explicat Calvo, qui ha assegurat haver parlat amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, per a ultimar l’atenció als ocupants de l’embarcació per part de la sanitat de la Comunitat Valenciana.

Una vegada a Espanya, Calvo ha reiterat que serà el Ministeri de l’Interior qui s’ocupe de veure la condició de cadascú dels migrants. Alguns segurament podran tindre la condició de refugiats.