Paco Salom: «La societat carcaixentina ha fet seua la Fira Modernista»

0
2164
La participació veïnal den la fira s’ha incrementat enguany de forma notable

Mónica Oltra i Paco Salom ahir davant el Mercat Municipal

Ens ha sorprés el mogolló de gent que va assistir a la inauguració

No és una fireta la mostra modernista ja està consolidada

L’alcalde resalta la participació de 80 comerços amb 107 accions comercials

Volem que la fira siga un revulsiu social i comercial

 

L’alcalde de Carcaixent Paco Salom es mostrava hui, a l’equador de la fira, més que satisfet davant la resposta dels veïns i dels visitants a la tercera mostra; «ha sigut una agradable sorpresa, enguany ens ha desbordat, la societat carcaixentina ha fet seua la Fira Modernista», comentava en el Magatzem de Ribera

«Gent que l’any passat estava indecissa enguany ha donat un pas endavant» el que al seu parer suposa «una garantia» perquè el pròxim any hi haja una quarta edició.

Salom ha resaltat la implicació de 80 comerços locals, amb més d’un centenar d’accions comercials. Al seu costat la regidora de Turisme, Paula Lozano, no ocultava la «sorpresa» que li va produir ahir quan des de dalt de l’entarimat va comprovar en l’acte inaugural que «estava ple de gent fins el Musical».

Lozano afegia «no és una fireta com alguns diuen, la seua evolució ha estat de mil per cent i ja està consolidada».

L’alcalde i la regidora valoraven, davant Riberaexpress, «molt positivament» l’assistència als actes i la participació dels regidors del PP, tot i que reconeixien que la resta de l’oposició s’haga quedat al marge.

L’equip de govern local preten que la Fira Modernista siga «un revulsiu social i comercial» que forme part «d’un projecte estratègic» destinat a «convertir el patrimoni cultural i la memòria compartida en un actiu social i econòmic».

Completa programació

La mostra ha preparat una completa programació d’activitats que contemplen 11 actuacions, 19 edificis i espais oberts, 12 recreacions i rutes, 8 tallers i exhibicions i 107 accions comercials entre les que destaca la mostra d’aparadors modernistes en la que s’ha implicat molt activament el comerç local.

Ho completa una variada oferta gastronòmica repartida entre la Fira de la Tapa, oberta tot el cap de setmana a la Plaça del Convent amb tapes i begudes a preus populars, i els menús modernistes que han preparat diversos restaurants de Carcaixent.

Oficis perduts

Entre les novetats d’esta tercera edició cal destacar la nova ruta al barri obrer de les Barraques on es podrà conèixer com era la vida de la classe treballadora i alguns oficis ja perduts o més activitats per al públic familiar i infantil com el joc de pistes “El tresor dels Ribera» pels carrers de Carcaixent.

A més, també s’han convocat dos concursos nous, el concurs de fotografia a Instagram per al públic més jove i el concurs de curtmetratges “Modernisme el curt” el resultat del qual es podrà vore el diumenge de vesprada en l’acte de lliurament de premis. Un altra novetat important és l’augment de microescenes i teatralitzacions en diferents llocs com horts, cases o al propi carrer, que faran que el públic visitant es transporte directament a principi de s.XX.

Visita als horts i Nit de tapes

Per altra banda, dins de la programació es repeteixen propostes que van tenir molt d’èxit la passada edició com les visites als horts monumentals, la recreació històrica al Palau de la Marquesa o la Nit de Tapes al Mercat Municipal. Es mantenen també la ruta urbana i les portes obertes a vivendes i edificis emblemàtics com la Reial Séquia, l’Asil, la Casa Carreres i Casa Vernich, on s’incorpora com a novetat la possibilitat de visitar la Casa Magraner i l’Hort del Tacat.