Quatre concerts liderats per dones en les Nits de la Xopera d’Algemesí

0
1728

Quatre concerts de grups liderats per dones conformen el festival musical que té com a escenari l’espai natural de la desembocadura del Magre en el Xúquer


La veu femenina pren el protagonisme en la tercera edició de “Nits de música a la Xopera”

Per tercer any consecutiu el paratge natural de la Xopera es transforma en un espai de concerts la nit dels divendres del mes de juliol. En aquesta tercera edició totes les cantants són dones que lideren els seus grups i marquen tendència cultural en les més diverses corrents musicals. A més, augmenta el nombre de concerts. En la primera edició van ser dos, en la segona tres i enguany ocupa tots els divendres del mes de juliol.

El coordinador del festival, Josep Maravilla, ha destacat la diversitat d’estils. El flamenc pop de Reina Roja, el soul de Excitements, el nou disc de Limbotheque amb un peculiar i propi tex-mex i el jazz en valencià de Cristina Blasco. La característica en comú és que els quatre grups estan liderats per dones.

Reina Roja és el grup que lidera María Briones. En la presentació del festival ha destacat que el seu nou disc incorpora sons d’altres músiques, a més del flamenc. “La música és important, però també ho és el missatge”, ha destacat.

Per la seua banda, Cristina Blasco està al capdavant d’una formació amb prestigiosos músics de jazz. “Després de 20 anys en el món del jazz, tinc moltes ganes de cantar jazz en valencià. Aquesta és la proposta del nostre últim disc”.

El regidor de Cultura, Pere Blanco, ha assenyalat que amb aquesta nova edició “esperem que la proposta siga de nou del gust de tots; l’espai i l’aposta musical són immillorables”.