Natxo Badenes elegit a Alzira president d’Escola Valenciana

0
1169
El doctor castellonenc Natxo Badenes este matí a Alzira
  • L’altra candidatura és Laura Font, actual presidenta de la Coordinadora d’Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l’Ensenyament Públic en Valencià.

Hui, les 25 entitats que formen la Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana han elegit a Natxo Badenes com a nou president d’Escola Valenciana per als pròxims quatre anys en una assemblea celebrada hui a Alzira, a la que ha assistit l’alcalde Diego Gómez, expresident d’esta entitat.

Després de les eleccions, Natxo Badenes ha declarat: «Escola Valenciana continuarà amb la seua tasca per la normalització lingüística amb la mateixa il·lusió de sempre. Humilment, prenc el testimoni de Vicent Moreno i assumisc amb estima i respecte el càrrec de president / a. De nord a sud del País Valencià el nostre objectiu fonamental és vertebrar el territori a través del nostre projecte social i així ho faré des del minut zero».

Els comicis, que s’han desenvolupat a l’Ajuntament d’Alzira, han comptat amb un centenar de representats de les Coordinadores Comarcals i entitats locals federades a Escola Valenciana, des del Maestrat fins al Baix Vinalopó.

Per la seua banda, Laura Font ha exposat que «aquest procés intern i democràtic forma part del debat constant que guia Escola Valenciana i que enriqueix el diàleg entre les Coordinadores Comarcals».

Històric de la presidència d’Escola Valenciana

L’alternança en el poder de les persones que han timonejat l’entitat cívica ha sigut un element essencial per mantindre la unitat dins la diversitat. Josep Chaqués encetà la presidència d’Escola Valenciana l’any 1990, tot i que la Federació feia anys que treballava per la normalitat del valencià en tots els àmbits. El 1992, Carme Miquel assumí el relleu fins a 1993 i, des de 1994 fins a 2002, fou Vicent Romans el portaveu d’Escola Valenciana. Des d’aquell moment i fins al 2010, Diego Gómez presidí l’entitat, que li la cedí a Vicent Moreno i Baixauli. Aquest últim ha representat Escola Valenciana durant els darrers huit anys.

Ara com ara, la Federació d’Associacions per la Llengua necessita un estímul econòmic per continuar endavant amb la tasca de promoció, difusió i normalització del valencià. Per aquesta raó, durant les Trobades 2018 ha engegat una campanya de sòcies i socis amb l’objectiu de sumar complicitats. Escola Valenciana pretén que totes les persones que estimen la llengua es facen amigues i amics i, amb una xicoteta aportació, podran donar continuïtat als concerts de la Gira d’Escola Valenciana, el cinema en valencià, la campanya de sensibilització ‘Un euro, llavor de solidaritat’, el Voluntariat pel Valencià, la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, la RadioEscola…