Huit equips de primer nivell participen en el solidari Memorial Nacho Barberá d’Alzira

0
1546
José A. Sanjuán, Fernando Barberá, Carmen Expósito, Aida Ginestar i Diego Gómez

  • Es celebrarà una xarrada-col·loqui el dijous 7 de juny a La Gallera i el que es recapte anirà a l’Institut d’Investrigació Sanitària
  • Un torneig de futbol els dies 22 i 23 de juny al Camp d’Esports Venècia
  • Es vendran polseres solidàries a 2 euros

 

Un total de 8 equips de la categoria cadet participaran en el Memorial Nacho Barberá que es disputarà els dies 22 i 23 de juny a l’estadi municipal Venècia d’Alzira.

Un torneig solidari de primer nivell que servirà, com diu són pare Fernando, d’una part «per a recordar a Nacho» i d’altra per a que la recaptació es destine a «previndre i investigar» la mort súbita que sol afectar, especialment, als esportistes.

València, At Madrid, Villarreal, Levante, Selecció Valenciana, UD Alzira, Albacete i Ontinyent són els equips que aspiren a gunyar este important memorial presentat hui a l’Ajuntament d’Alzira i que ha contat amb la presència de l’alcalde Diego Gómez, de la regidora d’Esports Aida Ginestar i del president de la UD Alzira, Juan Antonio Sanjuán.

Memorial Nacho Barberá  #yojuegopornacho

El Memorial constarà d’una part estrictament esportiva, d’una part divulgativa i d’una part solidària.

Respecte a la part esportiva, consistirà en un torneig que tindrà lloc els dies 22 i 23 de juny, al Camp d’Esports Venècia, on participaran els equips cadets de primer any dels clubs: UD Alzira, Levante UD, València CF, Villareal CF, Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, FEB Ontinyent, Atlético de Madrid i Albacete Balompié. L’entrada és gratuïta.

La part divulgativa consistirà en una xarrada-col·loqui, que tindrà lloc dijous 7 de juny a les 19.30 hores a la Gallera. En esta participaran Esther Zorio, cardiòloga, responsable de la Unitat de Cardiopaties Familiars i Mort Sobtada de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe; Josep Miquel Moya, director general d’Esports de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports; Salvador Gomar, secretari de la Federació de Futbol de la CV, i Erick Echevarría, metge de la clínica TECMA i metge del València CF femení.

La part solidària consistix en la venda de 8.000 polseres commemoratives del Memorial. Les polseres es poden adquirir, a un preu de 2 euros, a la gasolinera del Grupo Mazo, a Ca Tomás Restaurante, a les oficines del Venècia, a Grupo Peisa, a la Peluqueria Clara Valls, a l’Estanco Nº 9, a Peluqueria Inma Expósito, al Quiosc Venecia, Passet a Passet Sabateria i al Pub Londres.

Els diners recaptats se destinaran a l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe on Esther Zorio dirigix una investigació sobre el gen de la Filamina C, que té incidència en la mort sobtada. També existix una fila 0 on la gent por fer les seues aportacions.