Francesc Bayarri presenta a Sueca el llibre «Matar a Joan Fuster»

0
678

L’Espai Joan Fuster acollirà l’1 de juny la presentació de Matar Joan Fuster, un llibre sobre l’atemptat que sofrí l’escriptor el 1981

El divendres 1 de juny, a les 19h, es presentarà a l’Espai Joan Fuster el llibre Matar Joan Fuster (i altres històries), de Francesc Bayarri, publicat per l’editorial Companyia Austrohongaresa de Vapors. A més de l’autor, l’acte comptarà amb la presència de Vicent Soler, catedràtic de la Universitat de València i conseller d’Hisenda i Model Econòmic, i Francesc Pérez Moragón, assessor i director d’honor de l’Espai Joan Fuster.

El llibre s’inicia amb una indagació sobre l’atemptat terrorista que patí l’11 de setembre de 1981, un intent d’assassinar l’escriptor que se saldà amb una investigació judicial mínima, malgrat que la col·locació de potents bombes a la casa de Joan Fuster a Sueca culminava una escala d’atacs impunes a diversos intel·lectuals valencians. Però el lector no hi trobarà només les investigacions periodístiques sobre l’atemptat a Fuster. També s’hi narren històries sobre una màfia que assassinava per encàrrec, sobre la protecció a criminals nazis d’origen croat i sobre dues figures singulars: l’escriptor, periodista i polític republicà Blasco Ibáñez, i Amado Granell, el primer militar aliat que entrà al París ocupat pels nazis. Finalment, una indagació sobre la peculiar microhistòria de la Guerra Civil al poble de Bayarri, Almàssera, tanca aquest conjunt d’investigacions periodístiques.