Berca TV i Sucro TV reprenen les emission a Algemesí i Sueca

0
2794

Arranquen les emissions del Consorci de Comunicació de la Ribera

 

  • L’ens és el segon consorci de televisió municipal que es constitueix en tot el territori valencià
  • Sucro Televisió i Berca Tv reprenen les emissions al seu canal habitual a partir d’este divendres

 

Este divendres, 1 de juny, es reprendran les emissions de Sucro Televisió al canal habitual, després de la constitució del Consorci de Comunicació de la Ribera o Consorci de Televisió Municipal de l’Àrea 44. L’ens s’ha presentat este matí davant dels mitjans en una compareixença que ha comptat amb la participació de Raquel Tamarit i Marta Trenzano, les màximes autoritats dels municipis de Sueca i Algemesí, ambdós integrants del consorci, i també dels respectius titulars de Comunicació, el regidor d’Algemesí, Marc Vendrell i la regidora de Sueca, Isabel Jiménez.

 

Al Consorci recentment constituït també s’han adherit Benifaió, Carcaixent, Alginet l’Alcúdia, Alzira, Cullera, Sollana, Almussafes i Carlet. Tots els municipis van atendre la demanda de Sueca i Algemesí, que completen els onze municipis adherits, i van donar suport a la creació d’un consorci comarcal, l’única via existent per a impulsar en este àmbit un projecte de televisió pública, de la qual poden formar-ne part quan ho consideren.

 

Ambdues alcaldesses han coincidit en destacar que el procediment ha estat complex, llarg i costós. “Ens ho plantejaven com a impossible. Si bé és cert que s’havia intentat en diferents ocasions sense èxit” han reconegut, però han estat persistents fins a aconseguir-ho. Alhora també han remarcat l’esforç econòmic, important i extraordinari, que ha suposat per a ambdós consistoris. I han subratllat la bona entesa i sintonia que ha existit sempre, abans i durant este procés, entre els dos ajuntaments i els equips d’ambdues emissores. Tanmateix s’han referit a les audiències, agraint la seua fidelitat a les dos televisions locals, i paral·lelament han reconegut també el treball de la regidora de Comunicació de Sueca, Isabel Jiménez, i de l’equip tècnic que ha encapçalat les converses amb la Secretaria Autonòmica de Comunicació i el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

 

“Esta és la garantia de continuïtat de dos televisions locals històriques en la comarca” han apuntat els regidors de Comunicació i han reivindicat la necessitat d’este servei que ofereix a diari informació de proximitat als veïns, tot remarcant el compromís amb el ciutadà.

 

L’alcaldessa de Sueca ocupa la presidència de l’ens, en estos moments, que s’alternarà  de cada dos anys. Pel que fa al servei, es recuperarà l’emissió en directe dels respectius plenaris i els horaris d’emissió seran els següents:

 

Sueca Televisió

 

De Dilluns a Divendres

11:00 – 14:30 / 20:30 – 00:00

Cap de setmana