Carcaixent intensifica la campanya contra el mosquit tigre

0
845
El consistori ha realitzat una inspecció en tots els centres educatius i instal·lacions municipals per tal de previndre l’aparició del Mosquit Tigre

L’Àrea de Salubritat de l’Ajuntament de Carcaixent ha estat realitzat durant les últimes setmanes una inspecció a tots els centres educatius i instal·lacions municipals per a prevenir possibles focus de mosquit tigre i informar de les actuacions que s’han de seguir per a evitar la proliferació d´aquest vector. Carcaixent ha completat el pla de vectors de la Mancomunitat amb un propi amb l’objectiu d’augmentar la protecció contra este insecte de cara als mesos de més calor.

Per tal d’evitar la prol·liferació del mosquit tigre en els centres educatius, se’ls ha donat a l’equip directiu i de manteniment, una sèrie de pautes a realitzar com, per exemple, foradar els testos i jardineres per a que drenen degudament i no quede aigua estancada, tirar lleixiu al clavergueram i en les fonts, entre altres. A més, també se’ls ha facilitat informació per a que a que la difonguen als pares i mares de l’alumnat i puguen aplicar pautes de prevenció en l’àmbit domèstic.

Per altra banda, hui s’ha realitzat una xarrada informativa a tot el personal municipal, brigada d’obres i serveis i personal de jardineria que treballa a les diferents instal·lacions municipals, amb la finalitat de traslladar-los pràctiques preventives per aplicar-les a les zones públiques. També s’han repartit diversos cartells i tríptics informatius en tots els centres escolars, instal·lacions esportives, edificis municipals, associacions de veïns, urbanitzacions i cementeri amb mesures de prevenció específiques per a cada lloc.

Carles Albert, regidor responsable de l’àrea de salubritat, ha destacat que un dels aspectes clau per fer front al mosquit tigre és una bona prevenció “la prevenció domèstica és esencial, les xicotetes acumulacions d’aigua que fem sense adonar-nos a les nostres cases acaben sent nius de cria per això és molt important evitar-les al màxim”. També ha incidit que cal conscienciar a tota la població “no serveix de res que cadascú ho aplique en el seu àmbit domèstic si el seu veí o veïna no ho fa, per eixe motiu hem intensificat i diversificat la campanya de conscienció per tal que arribe a tota la ciutadania”. Per finalitzar, ha recordat, que front qualsevol dubte o cas concret el millor és dirigir-se al personal municipal especialitzat i preguntar.