Cullera becarà estudiants de Turisme perquè facen pràctiques a Alemanya

0
514

 

El consistori cullerenc i el de Jever estudiaran nous intercanvis comercials després de l’èxit d’una empresa exportadora de taronges

 

CULLERA. 24-05-18. L’Ajuntament de Cullera becarà estudiants de Turisme de la localitat perquè facen pràctiques professionals a Jever (Alemanya). És un dels acords als quals han arribat el municipi espanyol i l’alemany durant una jornada de treball que ha tingut lloc este matí en les oficines del consistori teutó.

Intercanvi

Al mateix temps, Jever farà el mateix amb els seus estudiants perquè puguen formar-se en la Touristinfo de Cullera. Tots dos alcaldes, Jordi Mayor i Jan Edo Albers, consideren que este projecte pot servir per a l’intercanvi de coneixement en matèria de gestió turística a més de representar una bona oportunitat perquè els professionals del sector practiquen l’alemany i l’espanyol.

 

Jever és una ciutat turística del nord d’Alemanya i considera que l’experiència de Cullera en este sector pot ser d’utilitat perquè els seus alumnes coneguen altres models de gestió. De la mateixa manera, Cullera ha experimentat en els últims anys un creixement del turisme alemany, que se situa ja com el segon en procedència de països estrangers, per la qual cosa pretén seguir explotant el mercat d’esta part del nord d’Europa.

 

L’encontre de treball, en el qual també han participat la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sílvia Roca i l’edil de Turisme i Agermanament, Javier Cantos, ha servit per a establir els principals objectius de l’agermanament de cara als pròxims anys. Les principals metes establides passen per l’impuls dels intercanvis comercials així com la col·laboració en projectes finançats per la Unió Europea.

 

La recuperació de l’agermanament en 2016 ja ha possibilitat que una empresa cullerenca d’exportació de taronges s’haja fet un espai important en el mercat del nord d’Alemanya i el consistori pretén ara que eixa experiència s’estenga a altres emprenedors.

 

Mayor ha convidat al govern de Jever a participar, de la mà de l’Oficina Europea de l’ADL de Cullera, en l’elaboració de projectes europeus que, a més, podrien permetre noves vies perquè l’agermanament s’eixample i enfortisca.

 

En un altre ordre de coses, s’han acordat altres accions que fomenten la difusió de l’agermanament de manera que implique cada vegada a més ciutadans i col·lectius socials de tots dos municipis.

 

La delegació de Cullera la componen quinze persones. A més dels membres del govern ja citats, estan presents fins al diumenge a Jever l’edil del Partit Popular, Fredy Juan; la presidenta de la Junta Local Fallera, Susi Melià i altres membres del col·lectiu faller així com els responsables de l’empresa exportadora de taronges i el periòdic local l’Expressió.

 

L’arribada dels cullerencs ha despertat, com sol ser habitual, una gran expectativa entre la premsa de la regió, que cobrix en portada la presència dels espanyols. I és que per a Jever, l’agermanament amb Cullera és una qüestió no poc important. L’alcalde cullerenc  ho ha pogut comprovar de primera mà: en pràcticament totes les estances principals de l’ajuntament alemany hi ha alguna al·legoria sobre la ciutat espanyola, començant pel mateix despatx d’Edo Albers o la sala de juntes del consistori.