Zaplana, fundador del model Alzira, detingut per presumpte blanqueig de capitals

0
1014
L’acusació pertany a l’època en la que presidia la Generalitat
Eduardo Zaplana ha sigut detingut este dimarts per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) per un presumpte delicte de blanqueig de capital i suborn durant la seua etapa de president a la Comunitat Valenciana.
A més, han sigut detingudes altres dos persones, sense que de moment es coneguen més detalls ni es descarten més arrestos. Les sospites van sorgir arran d’uns moviments de diners des de comptes en l’estranger, diners presumptament vinculat a cobraments de comissions il·legals en la seua etapa al capdavant de la Generalitat i que Zaplana hauria intentat recuperar a Espanya, segons fonts de la investigació.
Ha sigut el Jutjat d’Instrucció número 8 de València el que ha donat l’orde d’arrest, que s’ha produït en el seu domicili de València i que està sent registrat.
Zaplana va ser el fundador del polèmic model sanitari Alzira que va implantar al Hospital de la Ribera quan presidia el Consell, model de gestió privada, que ha sigut, recentment revertit a la gestió pública pel govern del Botànic.