Una empresa d’Alzira garantix un retorn «ràpid» per a les terres abandonades

0
3127
Carlos Terol amb plantes i farina de moringa

Smart Eco Farms s’encarrega de la gestió integral dels cultius ecològic 

La moringa proporciona tres collites anuals

A Biosfira ha venut este cap de setmana milers de plantes

Smart Eco Farms és una empresa d’Alzira que garantix «un retorn ràpid» per a les terres de cultiu abandonades, amb una gestió «integral» de les noves plantacions i cultius ecològics.

El seu gerent Carlos Terol considera que esta alternativa «està pensada especialment per aquells propietaris que superen els 50 anys i no saben qué fer amb les seues terres que deixaren abandonades per falta de rendibilitat».

L’oferta de cultius és ben ampla; va des dels superaliments com la moringa, el kale, la citronela, i l’stevia, a tropicals com l’aguacate, el mango i la guayaba, passant per planters per al cultiu d’hortalisses, verdures i frutes en ecològic.

La firma radicada a la capital de la comarca «s’encarrega de tots els tràmits», fins i tot la transició del conreu convencional a l’ecològic, a més de l’assessorament tècnic, els tractaments ecològics, la comercialització dels productes i la tramitació d’ajudes i subvencions a l’agricultura ecològica.

Parcel.les abandonades

Terol fica com exemple que una parcel.la abandonada fa més de tres anys «gaudirà d’un retorn ràpid en ecològic» cultivant la moringa, que es tracta del vegetal «amb més qualitats nutricionals del món vegetal». La moringa proporciona tres collites anuals en els mesos de primavera i la tardor i la seua fulla, d’alt valor nutricional, s’utilitza com a farina per a fer pa i els seus derivats així com en ensalades i d’altres.

El gerent d’Smart Eco Farm, Carlos Terol, que garantix «una gestió integral dels cultius», assegura que «comença a apreciar-se l’adquisició de camps abandonats que busquen en els nous cultius ecològics la rendibilitat que van perdre amb conreus convencionals de cítrics i altres fruiters».

Un oncòleg anglés, que ha adquirit, recentment, un bon grapat de fanecades a Picassent li ha comprat en l’stand de Biosfira, 50.000 plantes de cayena i 5.000 de canyamel entre altres.

direccion@smartecofarms.com / tel: 606 874 942

Riberaexpress