Alzira compta amb la primera vivenda de la comarca per a joves emancipats

0
2617

Són candidats a patir risc d’exclusió social

Els ajuden a fer el millor possible la transició de xiquet a adult

«Facilitar l’emancipació» als joves de 18 anys que han crescut baix la tutela de l’administració; és el principal objectiu de la primera vivenda de la comarca que ha posat, des de hui, a disposició de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, l’Associació de Famílies Acollidores d’Alzira.

La seua presidenta, Ana Alcover, ha argumentat la seua iniciativa en que els menors tutelats al arribar a la majoria d’edat «l’administració es desenten d’ells i els deixa a la seua sort».

Alcover considera que estos joves crescuts en residències de menors, sense famílies de referència, «són candidats a formar part del col.lectiu de persones amb risc d’exclusió social», donat que la majoria careixen de feina, formació i preparació per a viure sols.

Esta associació alzirenya, que conta amb més de deus anys de vida, pretén que els xavals extutelats «facen la transició de xiquet a adult el millor possible, i aixó és el que volem amb este pis».

Els integrans d’esta entitat s’encarregaran d’ensenyar les tasques característiques d’una vivenda «com la cuina, la neteja i a més els ajudarem a portar els comptes, a estalviar i a comprar amb trellat». D’esta forma quans els joves estiguen preparats «poden deixar la vivenda amb totes les garanties d’èxit».

L’alcalde Diego Gómez ha resaltat que es tracta «del primer habitatge de la comarca» destinat a joves emancipats i uns dels «primers» de la Comunitat Valenciana».

La primera autoritat local s’ha mostrat molt satisfeta per esta iniciativa de l’Associacióp de Famílies Acollidores, al contribuir a «fer una ciutat més inclusiva i acollidora».

Gómez i la regidora d’Igualtat Marina Mir han oferit «tot el suport» de l’Ajuntament mitjançant l’àrea municipal de Serveis Socials.

Desp´res de complir tots els requisits que reclama la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Riberaexpress