Mural d’Espinar contra el feixisme i la intolerància a Carcaixent

0
1794
Des de la Regidoria de Memòria Històrica s’ha organitzat una matinal esportiva en la qual es pintarà un mural participatiu dissenyat per Toni Espinar
La Regidoria de Memòria Històrica, en col·laboració amb diversos clubs i entitats esportives locals, ha organitzat per a este diumenge 13 de maig “L’Esport contra la intolerància i el feixisme”, una matinal durant la qual es pintarà un mural participatiu, dissenyat per l’artista Toni Espinar, a la paret del Camp de Futbol dels Quatre Camins. Simultàniament, a partir de les 11:00 hores es realitzaran tornejos i diverses activitats esportives.

El mural, en què podrà participar tota aquella persona que hi acudisca, està enfocat a sensibilitzar tota la població i els esportistes locals en conductes cíviques i respectuoses dins del món de l’esport. A partir de les 10:00 hores començarà el repartiment de material per donar inici al disseny del mural. Des de l’organització han recordat que no cal inscripció prèvia i que convé assistir amb roba adequada per poder formar part de totes les activitats previstes.

Així, alternant-se amb la pintada del mural, també s’han preparat, gràcies a la implicació d’entitats i clubs locals, diverses propostes com una exhibició d’hoquei per part del Club d’Hoquei Els Pirates, una de patinatge a càrrec de Patins Carcaixent i tornejos de bàsquet i futbol. També hi haurà habilitada una pista de patinatge en què podrà participar qui ho desitge.

De vesprada i com a part d’esta iniciativa, per demostrar el rebuig de l’esport carcaixentí a comportaments xenòfobs i feixistes, es llegirà un manifest al descans del partit entre la UD Carcaixent i la UE l’Alcúdia, que començarà a les 18:00 hores al camp de futbol dels Quatre Camins.

Carles Albert, regidor de Memòria Històrica, ha volgut animar tota la població a participar en esta iniciativa, ja que “l’esport és un important agent mobilitzador, i per això considerem molt important que des d’este àmbit es traslladen actituds exemplaritzants que fomenten la tolerància i el respecte”. El regidor també ha explicat que s’ha traslladat una nota informativa als clubs esportius i a tots els centres educatius de la localitat per tal d’animar a participar les xiquetes i els xiquets. Segons Carles Albert, “és important que des de les edats més primerenques assumisquen comportaments respectuosos i que aprenguen, des d’un entorn d’oci i diversió com el que promou l’esport, a conviure i compartir en completa harmonia”.