Alzira, La Barraca i el Consorci invertiran més de 200.000€ en recuperar el camí de l’antic trenet

0
1830
Acte de signatura del conveni

És signa el conveni de col·laboració per a la recuperació del camí natural de l’antiga vieta 

Alzira, 10 de maig de 2018. L’Ajuntament d’Alzira, l’Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives i el Consorci de la Ribera han signat un conveni de col·laboració per a l’adequació i recuperació del camí natural de l’Antic Trenet que correspon a les anualitats de 2018 i 2019 i pel qual es realitzaran les obres de condicionament del camí en els trams localitzats en els termes d’Alzira i la Barraca d’Aigües Vives.

Pla Dinamització Turística

Estes obres d’adequació i recuperació s’emmarquen dins del Pla de Dinamització i Governança Turística que desenvolupa el Consorci de la Ribera mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme i la Diputació de València, pel qual l’any passat ja es va fer la recuperació d’un tram al terme de la Barraca d’Aigües Vives. Així, per als anys 2018 i 2019 es preveu una inversió total de més de 200.000 euros per a la recuperació del traçat de l’antic trenet.  El Consorci de la Ribera assumirà el finançament de 140.000 euros mitjançant el Pla de Dinamització, mentre que la resta serà assumida per  l’Ajuntament d’Alzira, que aportarà 35.000 euros en 2019, i l’Ajuntament de la Barraca, que aportarà 35.000 euros en 2018.

 

”Amb estes obres continuem amb l’adequació i recuperació del traçat de l’Antic Trenet” ha assenyalat el president del Consorci de la Ribera, Òscar Navarro. “És un projecte molt ambiciós però pensem que és fonamental per a potenciar els recursos turístics de la comarca i que estem portant-lo endavant amb l’ajuda de diverses institucions i dels ajuntaments implicats. Aquesta és una passa més per a aconseguir l’objectiu d’adequar el traçat des d’Alzira i Carcaixent fins la platja de Tavernes de la Valldigna” ha conclòs el president del Consorci.

Verònica Almunia, alcaldessa de la Barraca d’Aigües Vives, destaca l’impacte tan significatiu que ha tingut l’execució de la primera fase en 2017, i es mostra convençuda del potencial turístic que té la recuperació d’este històric patrimoni.

 

Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira Diego Gómez assenyala que “des de l’Ajuntament d’Alzira apostem clarament per una mobilitat sostenible i este és un projecte molt ambiciós per tal de vertebrar el terme d’Alzira i la Barraca així com la Ribera i la Valldigna. També és una aposta per un turisme sostenible i de qualitat que puga complementar el turisme més tradicional de sol i platja”.