Les campanyes de promoció del valencià d’Alzira tractades al magazine d’Àpunt «Al Ras»

0
778

  Ginestar: «Les campanyes comnplixen la finalitat per a les quals es van crear»

 Les campanyes dutes a terme pel Servei de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira han tingut una acollida tan bona que seran tractades en una secció dedicada al valencià en el magazine “Al Ras” d’Àpunt este dijous, 10 de maig. Serà a la secció “Va de llengua” de la col·laboradora Verónica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a partir de les 12.30 hores.

 

La campanya “Encés per tu”, que es va realitzar durant les Falles, utilitzava frases que diuen els falleres i les falleres a sovint com “Senyora pirotècnica, pot començar la mascletà”, “Bunyols de carabassa”, “Declarat ninot indultat”, “Borinot el que no bote”, “No ser res si no s’és poble”, “Xiqueta meua que del carrer eres l’ama” o “Una casalleta i ens n’anem”.

 

La campanya de bossetes de sucre destinada als hostalers mostra frases típiques valencianes, com per exemple “Sempre que et veig amor, se’m fa diumenge”, de Carmelina Sánchez- Cutillas, “Jo somniava els braços de carn teua com dues branques de dolçor pregona”, de Maria Beneyto, “Ningú s’ha d’enganyar, dir ‘bon dia’ ja és literatura”, de Joan Fuster, “Si no és alegria, no vull poesia”, de Vicent Andrés Estellés, “No plore. Cante! Cante per un de qui no se’n recorda de ningú”, de Matilde Llòria, “Dins l’amagatall dels teus ulls nia la teua mirada”, de Carles Salvador, o la dita popular “La sort és per a qui la troba”.

 

La regidora de Promoció del Valencià, Aida Ginestar, ha destacat que “el fet que les nostres campanyes siguen part de la secció ‘Va de llengua’ és mostra del fet que la feina de promoció és bona i que complixen la finalitat  per a les quals es van crear. Continuarem en esta línia, fent campanyes similars que servisquen per a dignificar i mantindre la nostra llengua viva”.