Alzira projecta una conexió de l’Espai d’Emergències amb l’hospital pel Torretxó

0
1676

L’Ajuntament cedix una parcel.la de 8.000 m2 del Torretxó al Consorci de Bombers

El futur Espai d’Emergències contarà amb un heliport pròxim a l’hospital

Este projecte «dignificarà» els barris de l’Alquerieta i del Torretxó

La Corporació municipal d’Alzira ha aprovat hui la cessió d’una parcel.la de 8.000 m2 al Consorci Provincial de Bombers para ubicar en ella el futur parc comarcal, tot just al costat de l’edifici de la Policia Local actualment en construcció.

El futur Espai d’Emergències contarà a més amb un heliport, segons l’equip de govern local que no ha contat amb el suport dels dos grups de l’oposició, PP i C,s.

L’Ajuntament ha previst ja la millora dels accessos projectant una conexió de l’avda Pare Pompili amb l’Hospital de la Ribera a través dels actuals solars del Torretxó. Precisament l’equip de govern negocia, a hores d’ara, un intercanvi de terrenys amb els propietaris de l’antic motor de reg, on està ubicat el pou en el que es trobaren, recentment, els equins decapitats, perquè passe per allí la futura carretera.

Un vial que conectarà amb el que travessa la part alta del Torretxó, a poca distància del centre escolar Sagrada Família i del que baixa un ramal en direcció al centre hospitalari.

El portaveu del PP Enrique Montalvà, s’ha pronunciat clarament en contra del canvi d’ubicació del parc de bombers en considerar que a l’avinguda Pare Pompili «es fan tapons de trànsit a les hores punta».

La regidora de Compromís i responsable de l’àrea de Projectes Urbanístics, Sara Garés, li ha replicat que l’Espai d’Emergències contarà amb «immillorables accessos» i que «dignificarà les barriades de l’Alquerieta i del Torretxó». A més hi haurà un heliport que donarà servici a l’Hospital d’Alzira que careix, precisament, d’esta infraestructura. Garés considera que la zona escollida «és el millor lloc segons el Consorci de Bombers i els tècnics municipals en ser inundable». I que el cost de rehabilitar les actuals instal.lacions serien «superiors» al de una construcció de nova planta.

Per la seua part el poratveu d’EUPV, Ivan Martinez, ha criticat al PP per «mantindre una plantilla envellida» i també pel «deteriorament del parc» durant les legislatures que governà. Martinez assegurà que l’edifici de la Policia Local i el futur parc de bombers «milloraran l’entorn de les dos barriades».

El representant del PSPV-PSOE, Fernando Pascual resaltà la inversió que farà la Diputació i que l’Ajuntament «recuperarà» la parcel.la ocupada per l’actual parc de bombers en el polígon industrial nº 1.