Un Picnic Modernista enceta el compte enrere per a la tercera edició de la fira

0
1272
Diferents propostes musicals i d’animació junt una variada oferta gastronòmica traslladaran el Parc Navarro Daràs a principis del s.XX

La Fira Modernista arranca este cap de setmana a Carcaixent amb el I Pícnic Modernista al Parc Navarro Daràs, una iniciativa oberta a tota la ciutadania amb l’objectiu d’animar a la participació en la propera edició de la fira que tindrà lloc el cap de setmana del 8, 9 i 10 de juny. Diferents propostes musicals i d’animació junt una variada oferta  gastronòmica, ens permetran gaudir d’un dinar a l’aire lliure com si ens trobàrem a principis del s.XX.

A partir de les 10:00 hores començarà l’ambientació i diversos jocs tradicionals per a grans i menuts. Totes les activitats estaran dirigides per monitores i monitors que aniran caracteritzats com personatges propis de l’època. Des de primer hora començarà també una xicoteta recreació històrica que culminarà a les 11:30 hores, en la representació “La bandera del Despertar Femenino”, el primer sindicat d’encaixadores de taronja a Carcaixent. Com ja es va avançar en FITUR, algunes de les propostes de la Fira Modernista de 2018 aniran lligades temàticament a la creació del sindicat i, en general, a la configuració social de l’època.

Les propostes musicals començaran a les 12:30 hores amb l’actuació de Jazzmàtiks, grup de jazz que versionarà cançons actuals des del Swing al Dixie, passant per la Bossa Nova, Latin o Boogaloo. A continuació, a partir de les 15:00 hores, serà el torn de la Rondalla de Carcaixent amb cançons més tradicionals i conegudes per tot el públic.

Des de les 10:00 hores, els assistents que acudisquen vestits i ho desitgen, també podran inscriure’s en el punt d’informació al concurs de d’indumentària. Els premis es lliuraran en finalitzar les actuacions musicals. Durant tot el matí hi haurà un espai gastronòmic on s’oferirà vermut, formatges, embotits, dolços i begudes a preus populars.

Paula Lozano, regidora de turisme, ha recordat que no cal anar vestit per apropar-se al parc i gaudir de l’ambientació i les diferents activitats “és una iniciativa pensada per començar a obrir boca per a la Fira Modernista, per això animem a totes i tots a que s’acosten al parc i que participen activament de tot el que hi ha previst per poder agafar la tercera edició la fira amb moltes ganes”. Totes les activitats són gratuïtes, “solament cal portar-se el dinar i les ganes de passar-ho bé”, ha remarcat la regidora.