«El maltracte animal al còdig penal» reclamen prop de 200 persones en Alzira

0
3596
Els manifestants al seu pas per l’Alquerieta

Diego Gómez amb la portaveu dels animalistes Olga Hurtado

Al voltant de 200 persones s’han manifestat esta vesprada en Alzira contra el maltracte animal arran la localització de varios equins decapitats en un pou d’un antic motor situat entre l’Alquerieta i el Torretxó.

«El maltracte animal al còdig penal» ha sigut la consigna més repetida durant el maratonià itinerari, per part dels manifestants.

El moment més tens del recorregut ha estat al creuar-se en l’avinguda Pare Pompili, poc després de passar per l’Alquerieta, amb una cavalleria i increpar-li al carreter que «els animals no són transport».

Els manifestants han llegit un manifest tant en la Plaça Major com en la Plaça del Carbó davant l’Ajuntament.

Tot i que durant el recorregut han crida, entre altres consignes, la de «l’alcalde no s’entera», han aplaudit al baixar a saludar-los la primera autoritat local, Diego Gómez, i a convidar-los a que pujaren al despatx per rebre les seues reivindicacions i entregar-los un dossier amb totes les accions desenvolupades pel consistori. Especialment en la recollida d’animals abandonat, «únic municipi de la província de València» que disposa d’este servei, segons reconeixia la portaveu del col.lectiu animalista, convocant de la protesta, Olga Hurtado, que també ha resaltat l’atenció dispensada per l’alcalde fet «que no ha ocorregut en cap de les manifestacions a les que hem acodit».

Gómez ha reconegut que l’actual ordenança municipal té llimitades les seues atribucions i s’ha compromés a ser «més estricte en la seua aplicació» com li han demanat els representants dels animalistes, que al mateix temps li reclamaven «una major vigilància policial».