Reclam Editorial presenta tres interesants novetats en el Mes del Llibre

0
1248

A més ultimen un llibre sobre la Reganyà i altre sobre els campaments nazis

Les 40 obres de Reclam en la Fira del Llibre

Maratonianes setmanes les que viu la prolífica editorial Reclam en este Mes del Llibre en el que ha presentat tres novetats; «Didín Puig, una dona decidida» de Vicent Climent en Guadassuar, «Raimon, un cantant de cantants» de José Ramón Cerdá hui a Xàtiva i «El gegant dels joguets» de Jordi Raül Verdú.

També esta setmana l’editorial riberenca presentà a Algemesí «Òpera prima poètica» d’Aurelià Liarón. I ja té en el forn uns quants títols més com un llibre sobre la Reganyà d’Alzira. I Altre de Carles Senso, Ximo Vidal i Guillem Llin sobre els veïns de la Costera i la Canal de Navarrés que malvisqueren en camps de concentració nazis.

A més els joves editors Arturo Blasco i Laura Granell tenen en projecte una baralla de cartes de dones científiques, dissenyades per Enric Ramiro i com diu Laura «un joc educatiu per a tots els públics».

En el cas de la Reganyà es publicaran dos llibres perquè un estarà escrit en castellà i anglés i l’altre en valencià i anglés, una iniciativa conjunta amb el departament IDEA de l’Ajuntament d’Alzira que vol impulsar, un poc més, amb estes publicacions el típic dolç alzireny. L’historiador Vicent Garés i la il.lustradora Teresa Giner són els autors.

També editen agendes escolars per a mig centenar de centres, agendes que per al pròxim curs escolar també aniran de dones científiques en tres llengues; valencià, castellà i anglés.

La joves professora i il.lustradora assegura estar «contenta» davant la resposat a la tasca de l’editorial; «ens resulta gratificant, perquè li fiquem moltes ganes, il.lusió i treball els set dies de la setmana», expllica a Riberaexpress, mentre Arturo atén una emissora de ràdio de Xàtiva interesada en conèixer els detalls del llibre «Raimon, un cantant de cantants».

Reconeix Laura que «ara apenes dibuixe, no tinc temps, però sí un magnífic equip d’il.lustradors i disenyadors».

Mentre Blasco advertix que «li dediquem molt de temps a pensar, afilem molt el llapis».

La seua tasca imaginativa va més enllà del paper i Laura ens recorda ser l’autora del disseny de la falla expeprimental de Sant Joan a Alzira que va tindre una excel.lent acollida per part del món faller alzireny. Així com també ser l’autora del logo del Nan@fest d’Alzira en el que Reclam participarà el pròxim 12 de maig.

A més estan presents amb les novetats i les 40 publicacions dels seus quatre anys de vida en la caseta 90 de la Fira del Llibre de València.

Riberaexpress