Jornada de Portes Obertes dels Serveis Socials d’Alzira que complixen 35 anys

0
999
Joan Rovira i Marina Mir

S’ha celebrat el Consell Local Social i s’ha donat compte de la proposta d’ajudes a entitats socials de 90.000 euros

 

A més s’ha inaugurat l’exposició del cicle “Art, creativitat i creixement personal”

 

Alzira, 27 d’abril de 2018. Este matí s’ha celebrat la Jornada de Portes Obertes de Serveis Socials a l’Ajuntament d’Alzira. L’acte ha comptat amb la presència del l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el subsecretari de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero, la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, el cap de Serveis Socials i Innovació Social, Joan Rovira, tècnics de Serveis Socials, així com les associacions i entitats que conformen el Consell Local Social.

 

L’objectiu d’esta jornada ha estat donar a conéixer tota la feina que es fa des del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alzira. Durant al voltant de 35 anys de servei públic s’han atés els problemes i els riscos del dia a dia, però també hi ha un compromís amb les noves idees i plantejaments per a gestionar les necessitats emergents i els nous escenaris de vulnerabilitat.

 

Des de la Conselleria s’ha llançat esta campanya arreu de tota la Comunitat i s’ha demanat la col·laboració dels municipis per a la celebració d’esta jornada de manera simultània reforçant així el compromís del municipalisme i el paper del món local en l’articulació del nou model de serveis socials.

 

 

Diego Gómez ha manifestat en la seua intervenció que “amb esta jornada que hui celebrem volem mostrar la importància que tenen els serveis socials com a quarta pota que són. Des de l’Ajuntament donem suport a esta iniciativa i intentem donar-li més vitalitat i posar en valor els serveis socials i tota la tasca que des d’este departament s’oferix. Anem més enllà amb nous projectes propis i la coordinació amb entitats socials com la casa Matilde Gimeno per a famílies monoparentals, el pis per a persones tutelades una volta complixen la majoria d’edat… A més, volem treballar més intensament al camp de la infància, a la Carta Local de Drets Socials, seguir amb la línia marcada al barri de l’Alquerieta… i tot gràcies al gran equip amb què compta el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. Enguany en el pressupost hem destinat més de 5 milions d’euros a este departament, i l’hem incrementat respecte al de passat any”.

 

A més, s’ha celebrat el Consell Local Social, en què s’ha donat compte de la proposta de les ajudes a entitats socials col·laboradores a l’àmbit municipal. Es destinaran un total de 90.000 euros a diferents entitats i associacions, com AFAA, ADAFIR, Asociación de Pensionistas y Tercera Edad “El Júcar”, APESORIAL, DACMA, ADISPAC, AECC, ASPANION, AFARADEM, PROSUB, UGT, Tyrius Ames de Casa i ASARI.

 

La regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha destacat: “Destinem 90.000 euros a donar suport a projectes de diferents associacions i entitats de la ciutat relacionades amb el voluntariat i l’acció social. Una quantia que és superior a la que destinàrem el passat exercici, en vora 32 mil euros, perquè considerem que és important ajudar a estes entitats que tant fan per la gent del nostre municipi”.

 

La regidora també ha donat compte d’on s’ha previst destinar la donació que cada any fa Texlimca a l’Ajuntament per a temes socials. Enguany, s’ha proposat que l’ajuda de més de 4.400 euros als quals ascendix la donació vaja destinada a AFAA i El Norte Perdido. La donació és farà una vegada es ratifique esta decisió per la Junta de Govern Local.