La floració dels cítrics és més elevada però a la del caqui li afectà el fred

0
1220
Flors de taronger al terme d’Alzira amb l’hospital al fons

Hi han termes on la producció del caqui caurà entre un 80 i un 90%

Mentre la de cítrics pot superar a la de la campanya anterior

La floració dels cítrics que perfuma estos dies la major part de les poblacions de la Ribera és enguany «un poc més elevada» que la de l’any anterior segons el tècnic d’Alzicoop Toni Soler. Fet que es tradurià en una producció citrícola «igual o superior» a la de la campanya anterior.

Pel moment la primavera afavorix l’increment de la producció, però fins al mes de juny no es pot fer una avaluació més exacta donat que unes temperatures més elevades de les habituals en el que resta d’estació, com va passar fa dos anys «produiria una forta escombrà» el que rebaixaria les actuals expectatives.

En canvi la floració del caqui més temprana ha patit el fred del passat mes de març en la major part dels termes de la comarca. Especialment a Alberic, Rafelguaraf i Carcaixent on hi han partides que la disminució de la producció rondarà «entre el 80 i el 90%». A Alzira el vent gelat va afectar «molt poquet» segons ha manifestat Soler a Riberaexpress.