Els polígons d’El Pla i Ctra d’Albalat fora de les ajudes de l’IVACE

0
1083
Empresa ubicada en el Parc Empresarial El Pla

El Parc Empresarial El Pla d’Alzira no rebrà ajuda de l’IVACE per a la instal.lació de fibra òptica en no complir requisits com la seua consolidació, condició de la Conselleria d’Economia per a rebre este tipus de subvenció. Així els propis tècnics municipals no l’han inclòs en el llistat de peticions enviat a la conselleria que afecta a altres sis polígons industrials.

També s’ha quedat fora, tot i les seues conegudes mancances, l’àrea industrial de la Carretera d’Albalat, que ni tan sols consta en cap registre oficial com un polígon industrial «en no estar entregat», segons el president de l’Associació Empresarial d’Alzira, Raül Tudela. En canvi «és el més consolidat» de les 11 zones industrials existents a la capital de la comarca, amb prop del 100% executat.

Per contra El Pla «està reconegut, executat i entregat», però «no consolidat» lamenta Tudela que veu este tema com «la pescadilla que es mosega la cua», doknat que si contara amb la instal.lació de fibra òptica podria consolidar-se en poc de temps.

Els nous directius de l’AEA lamenten que mentre al nucli urbà qualsevol veí pot tindre 300 megues «cap polígon tinga ADSL» davant l’elevat cost que suposa este tipus d’instal.lació, tot i ser considerada com «esencial» per a poder ser les empreses competitives.

L’Ajuntament d’Alzira ha demanat a l’IVACE 831.000 euros per a millorar sis polígons industrials, petició que es troba entre les 190 cursades des de nombrosos municipis de la Comunitat que deuran repartir-se en 2018 un total de 22,9 milions d’euros. A este respecte Tudela lamenta que l’any passat els 23,7 milions destinats per l’IVACE es distribuiren entre molts pocs polígons. I ficà l’exemple del de l’Ollelria al que li atorgaren un milió d’euros, amb ajuda del 100% per part de la conselleria.

De qualsevol forma el màxim dirigent dels empresaris locals reconeix que la Generalitat «ha donat un pas» al ser la primera legislatura en la que es concedixen este tipus d’ajudes. I a més ha configurat, per primera vegada, un mapa de sol industrial a la Comunitat Valenciana.

La directiva es mostra optimista davant l’atracció d’empreses de valor afegit que exerciran, en un futur pròxim els polígons d’Alzira.

Riberaexpress