La Mancomunitat de la Ribera Alta guanya el Premi Humana Circular

0
1091

 

Per la gestió eficient dels residus

                                                                                 

 

Humana Fundació Poble per a Poble, organització que des de 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització de tèxtil i du a terme programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia així com de suport local a Espanya, ha lliurat a la Mancomunitat de la Ribera Alta un dels Premis Humana Circular, que distingeixen les entitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana que han destacat en la gestió eficient dels residus, el foment del desenvolupament sostenible i de models econòmics circulars.

 

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha obtingut el premi pel seu compromís amb la recollida selectiva de tèxtil usat. Humana arreplega el tèxtil usat a 11 municipis i l’any passat va aconseguir recuperar 146.263 kg de tèxtil usat, la qual cosa confirma la confiança de la ciutadania cap a un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. Les enamores procedeixen del mig centenar de contenidors on la ciutadania deposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitza i als que Humana dóna una segona vida.

 

Els municipis de la Mancomunitat de la Ribera Alta on s’arreplega el tèxtil usat són Alfarp, Algemesí, Beneixida, Benifaió, Carlet, Gavarda, la Barraca d’Aigües Vives, la Pobla Llarga, Turís, Càrcer i Sumacàrcer.

 

A l’arreplegar el guardó el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, va expressar el seu agraïment i va manifestar: “Aquest guardó ens anima a treballar per a aconseguir entre tots un món millor. Desitgem que el color verd que identifica al contenidor d’Humana, per descomptat siga el color de l’esperança per a aconseguir eixe món millor”.

 

El premi és un dibuix realitzat per xiquets i xiquetes d’entre 7 i 10 anys, que han plasmat la seua idea de la reutilització, el reciclatge, el medi ambient i el desenvolupament sostenible.