La gent abandona l’Alquerieta perquè «quatre grupets» fan la vida impossible al barri

0
2826

Els veïns lamentaren l’elevat absentisme escolar en la barriada

Reclamen a la policia que patrulle a peu pels carrers del barri

Hi han nombroses cases abandonades plenes de brutícia 

L’Alquerieta perd cada vegada més veïns perquè «quatre grupets fan la vida impossible al barri», així ho ha assenyalat l’expresident de l’Associació de Veïns, Miguel Ángel Levanteri i altres habitants d’esta barriada durant l’assemblea celebrada ahir convocada per Compromís.

Una assemblea, que contà amb la presència de l’alcalde Diego Gómez, i en la que va quedar palés els nombrosos problemes que arrossega esta barriada des de fa més de 30 anys; freqüents conflictes veïnals, nombrosos equins, a més de gossos i galls que els utilitzen per barallar-los, elevat absentisme escolar i abundants cases tancades plenes de brutícia que són nius de roedors.

Els dirigents d’esta formació política que governa l’ajuntament d’Alzira, conjuntament amb el PSPV i EUPV, van pendre nota de totes i cadascuna de les queixes formulades pels assistents a l’assemblea.

Així Levanteri demanà que la Policia Local i la Nacional «patrullen a peu el barri», perquè en vehicle «el recorren en dos minuts i no tenen temps de veure la realitat».

Paco Levanteri preguntà «perquè tenen cavalls en les vivendes si està prohibit», al temps que lamentava que «algunes ordenances municipals no es complixen  en este barri».

A més es queixaren de «l’elevat absentisme escolar» que hi ha entre els «joves de la barriada, que al seu juí «no està suficient controlat pels centres de la barriada».

Altres veïns mencionares alguns dels conflictes que solen patir, com cavalleries nugades a una reixa que impedixen el pas dels vehicles i la quadra improvisada en una casa del carrer Magallanes «on guarden cavalls i pollastres».

«Cada vegada es pot viure menys en l’Alquerieta» lamentava una veïna que si poguera hauria «ja abandonat el barri». Veïna que argumentà com a prova que «moltes cases es venen i ningú les compra».

Les nombroses cases abandonades constituixen altre problema davant la brutícia que emmagatzemen i l’abundància de roedors que provoquen. Habiatges que solen ser propietat d’entitats bancàries.

Un veí, colombaire, denuncià que li «furten» sovint els coloms; «en la última setmana fins a tres vegades».

Incivisme en tota la ciutat

Per la seua part la primera autoritat local resaltà que «hi ha prou incivisme en tota la ciutat» i així va citar el trencament d’unes tanques del passeig del riu que va a l’Estació de Ferrocarril. I afegí els «nombrosos esforços» que el Govern local està fentper resoldre els problemes «amb nombroses reunions i memdiacions».

També mencionà la tasca que està fent el departament de Serveis Socials en el CPC; «estem ficant molts recursos per procurar la dignificació del barri», digué Gómez, que mencionà la ubicació de l’edifici de la Policia Local que està copnstruint-se junt a la barriada, on també està previst que s’instal.le en un futur el parc comarcal de bombers.

Recollida d’animals

L’alcalde explicà que Alzira és «la única ciutat de la Ribera» que té un servei de recollida d’equins, un servei «que ens costa molts diners». I recordà l’actuació que està fent la Policia Nacional davant els ponis decapitats que es trobaren, recentment, en un pou de la zona.

El president del consistori tancà la seua intervenció assegurant que «l’incivisme» també existix en la resta de la ciutat.

Riberaexpress