Alzira celebra la 19ª Olimpíada Escolar d’Atletisme

0
778

El 21 d’abril tindrà lloc en la ciutat esportiva Jorge Martínez Aspar l’Olimpíada Escolar d’Atletisme en horari de 9 a 14 h.

 

Esta prova esportiva està dirigida a tots els centres escolars d’Alzira. Tot l’alumnat participarà en les modalitats de salt d’altura, salt de longitud, llançament de pes i mig fons dins de les categories de benjamins, alevins i infantils. Així mateix, en la present edició es té previst realitzar també les proves de relleus de 4×100 per col·legis en les diverses categories.

 

Tots els xiquets i xiquetes podran gaudir de les millores que presenta la ciutat esportiva en tots els seus espais esportius. L’organització de la prova correrà a càrrec del Club Esportiu la Rabosa amb la col·laboració del Servei Municipal d’Esports, quant a personal i infraestructura necessàries.

 

El foment de l’esport en edat escolar implica múltiples beneficis als nostres xiquets i xiquetes i els nostres jóvens:

 

1.- La pràctica habitual d’exercici físic moderat contribuïx al manteniment d’un bon estat general de salut i ajuda a estar bé, sentir-se sa i tenir vitalitat, de manera que facilita el bon funcionament dels diferents òrgans i sistemes del cos. Amb la seua pràctica habitual s’entrena el cor, el sistema respiratori, ossi i sanguini i s’afavorix el manteniment d’un bon estat d’ànim, més fort per a afrontar els problemes i contratemps del dia a dia.

 

2.- Com a eina en l’àmbit de la prevenció, l’exercici físic diari moderat ajuda a prevenir el sobrepés i l’obesitat, també en el cas dels xiquets i dels adolescents. Es considera fonamental evitar el sedentarisme i fomentar la realització dels trajectes curts, caminant o passejant.