Alzira aposta per ser una ciutat «compacta» en lloc de dispersa en el nou Pla Urbanístic

0
2097
L’Hort de Redal serà zona verda

Els prop de 180.000 m2 de l’Hort de Redal tornarà a ser verds

L’equip de govern limita el sol residencial i l’industrial

I obrirà un registre d’aprofitament del sol

Alzira aposta per fer una ciutat «més compacta» com aconsella la conselleria de Territori, en lloc d’una més dispersa com la de l’actual PGOU en el que desapareixen del mapa els PAI,s de SOS i de la Garrofera

També ha reduït el sol industrial, deixant-lo en una superfície d’1,3 milions d’euros al eliminar l’ampliació prevista del Parc Empresarial El Pla, així com l’Hort de Simarro.

A més «hem limitat el sol residencial» manifesta la responsable de l’àrea de Planificació Urbanística Sara Garés, deixant les zones d’expansió urbanística en l’Hort de Galvañón, la partida del Cementeri, el camí de La Perrera i el sector de Tulell, on també hi ha una ampla superfície destinada al terciari.

Garés explica que el pròxim pla urbanític «regularitzarà» les vivendes diseminades ubicades en les partides de Valletes de Bru, Valletes de Gallo i La Solana, un PGOU en el que destaca la reversió a zona verda dels 178.000 m2 de l’Hort de Redal, actualment qualificat com zona no urbanitzable d’ús agrícola.

La regidora explica que s’obrirà un  registre d’aprofitament que farà més transparent l’ús del sol i que el govern local té previst al llarg del temps «recuperar els 12 milions d’euros» destinats, en el seu dia, per a l’expropiació de l’Hort de Redal. La zona, coneguda popularment com la Pera, ubicada entre el malecó i el Xúquer, permetrà a la capital de la Ribera superar els actuals 10 m2/habitant, que és el mínim de zona verda estructural que marca la llei.

L’anterior modificació del Pla General d’Ordenació Urbana d’Alzira data de l’any 2002 i han tingut que ser els tècnics municipals els que culminen la remodelació urbanística al quebrar l’empresa que el PP va encarregar la seua redacció durant l’anterior legislatura. Segons l’alcalde Diego Gómez «no podiem tirar per la borda la important suma de diners que ja s’havia gastat en el PGOU».

La primera autoritat local ha replicat al dirigent de Demòcrates Valencians Carles Aranda que reclamà, recentment la reducció de l’edificabilitat en Tulell, davant «les fortes indemnitzacions» que suposaria. En este aspecte Gómez, en declaracions a Riberaexpress, considera que, tant el tema de Tulell com el del projectat centre comercial de Vilella suposen «una herència molt complicada de resoldre».

El tripartit aprovarà, a bon segur el nou Pla Urbanístic en el plenari del pròxim dimecres, després que en la última sessió plenària l’ausència de dos membres de l’equip de govern el deixà en minoria davant una oposició que votà en contra, tot i abstindre’s en la comissió informativa.

Riberaexpress