La Generalitat construirà un edifici anex a l’Hospital d’Alzira per a les consultes externes

0
2064
Isabel González
Així podrà augmentar els llits i el nombre de quiròfans
La nova gerent assegura que les instal.lacions s’han quedat xicotetes
La nova gerent del Departament de la Ribera després de la reversió a la sanitat pública, Isabel González, treballa en un pla director per a guanyar espai a l’hospital, ja que s’ha quedat menut, amb la construcció d’un edifici annex per a traslladar les consultes externes i poder així augmentar el nombre de quiròfans i sobretot de llits hospitalaris.
González, en una entrevista a Europa Press, ha explicat que l’hospital d’Alzira s’ha quedat xicotet perquè inicialment es va concebre com comarcal però, funcionalment, té la categoria d’hospital terciari perquè oferta supraespecialitats com a neurocirurgia, cirurgia cardíaca o cirurgia torácica»

Per això, vol presentar un pla director per a guanyar espais en el centre abans de l’estiu a la Conselleria de Sanitat perquè puga valorar econòmicament el projecte i que, entre en el pla d’inversions del pròxim any. El projecte inclou alçar un edifici annex però connectat amb l’hospital per a atendre a les consultes externes i guanyar espai d’hospitalització. González ha explicat que en la redacció d’este projecte no s’han basat en el Pla Estratègic 2018-2028 que va presentar l’anterior concessionària, Ribera Salut, el passat novembre, mesos abans de que concloguera el procés de reversió.

Respecte d’això, ha considerat curiós que la concessionària pressupostara este pla en 70 milions per a atendre inversions molt necessàries, i que, en canvi no les fora cobrint en anys anteriors. El més llògic és anar programant inversions graduals a mesura que es queda obsoleta la tecnología.

Europa Press