L’alcalde d’Alzira confia que la Policia Nacional detinga als «desaprensius» que han matat els equins

0
1660

Alzira és dels pocs municipis que recull els animals abandonats

No és la primera vegada que es troben animals morts i maltractats

L’Associació de Veïns que denunciarà els fets reclama vigilància  permanent

La Policia Nacional és l’encarregada d’investigar i detindre els autors de les morts i maltractaments dels equins que han rescatat, recentment d’un antic pou, entre bombers del Parc d’Alzira i agents de la Policia Local. L’alcalde d’Alzira Diego Gómez confia en que «els desaprensius i delinqüents que han fet esta barbaritat ho paguen».

Actuació del consistori

La primera autoritat local, lamenta que «no siga la primera vegada» que ocurrisquen fets com estos i recorda que anteriorment s’han trobat animals «en altres llocs de la zona». Però la competència de «dirimir i d’investigar els fets correspón a la Policia Nacional».

I recorda que el d’Alzira és dels pocs ajuntaments que disposen d’una ordenança municipal que contempla la recollida d’equins abandonats; «el consistori està actuant continuament tot i ser un servei costós» explica l’alcalde a Riberaexpress, mentre espera que la legislació vigent de la Generalitat «siga modificada per abastar un major tracte i cura dels animals».

Xips identificatius

Mentre la directiva de l’Associació de Veïns de l’Alquerieta té previst abordar esta problemàtica en la seua pròxima reunió; «necessitem una vigilància policial permanent en el barri» comenta el president Ricardo Cuenca, qui estima que no és molt complicat averiguar els propietaris dels gossos i equins trobats en el pou en contar amb els corresponents xips identificatius. A bon segur que l’organització veïnal denunciarà el maltractament dels equins i gossos que han sigut decapitats.

Riberaexpress