La falla Sants Patrons d’Alzira denuncia les «males arts» de l’artista Alejandro Oliver

0
2406

L’Associació Cultural Falla Sants Patrons, mitjançant aquest comunicat, vol fer pública la situació en la qual la nostra comissió es troba immersa amb l’artista faller Alejandro Oliver Escandell, encarregat de construir el nostre monument de l’exercici que hem conclòs.

Hem viscut un any dur, molt dur, sobretot per a les persones que formen part de la delegació de monument, que són les que han sofrit en primera persona la irresponsable actitud (per ser suaus) del senyor Alejandro Oliver, durant les visites al seu taller. Visites que han sigut quasi periòdiques, on veiem que el nostre monument no avançava.

Des de diferents fonts, ens van advertir que el senyor Alejandro Oliver no era de fiar i que devíem anar amb peus de plom amb ell. Lamentablement, aquestes advertències van arribar massa tard.

En la seua personalitat mitòmana, sembla que ho tenia tot (o quasi tot) calculat. Nosaltres, encara que ja érem conscients de les seues mentides i la seua tendència de tergiversar la realitat dels fets ja no podíem fer marxa enrere. Com fer-la si ja teníem el 60% del monument pagat? No podíem fer altra cosa que autoconvéncer-nos de què tindríem el monument acabat, tal com estipulava el contracte.

Vam fer innumerables visites al taller, amb nombroses confrontacions i encara més nombroses mentides i promeses per la seua part. Teníem els nervis a flor de pell , inclús vam haver de realitzar pagaments directament a proveïdors, per tal que el nostre monument avançara.

Res del que férem va servir per a aturar les mentides i les contradiccions del senyor Alejandro Oliver.

Però la desvergonyida actitud d’aquest artista no acaba ací. En una desesperada eixida cap avant, ha arribat a acusar-nos d’incomplir els pagaments estipulats al contracte, justificant així a treballadors, pintors i proveïdors la seua impuntualitat en pagar.
La «Simfonia» de senyor Alejandro Oliver conclou amb un monument on les proporcions, acabats i falta d’escenes han inundat d’indignació als fallers de la nostra comissió.

Davant d’aquests fets, la nostra Junta Directiva ha pres la decisió de no abonar l’últim pagament (post-plantà) per incompliment de contracte per part del senyor Alejandro Oliver. També ens hem posat en contacte amb la Junta Local Fallera d’Alzira per tal d’informar de la decisió presa i de la situació viscuda i volem agrair al seu president Jaume Bohigues i a la delegació d’incidències pel seu suport i oferiment dels seus servicis jurídics

Per últim, volem agrair a l’equip de taller del senyor Alejandro Oliver, per mostrar la seua comprensió amb nosaltres i per prestar-nos tota la seua ajuda per tal de poder plantar el monument. Estem eternament agraïts.

Hem decidit treure aquest comunicat a la llum i explicar la situació viscuda aquest any, per tal d’evitar que cap comissió es puga veure en aquesta desagradable situació i estiguen informats de les males arts i les mentides d’un artista, que en cap cas representa al Gremi d’Artistes Fallers i que ha convertit el que devia ser una «Dolça Simfonia» en un «Rèquiem per un artista deshonrat». En el pecat portaràs la penitència.

ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLA SANTS PATRONS