A l’antic pou de reg d’Alzira tiren també els gossos que moren malferits en baralles

0
3490
L'antic pou que ara acull gossos i equins morts
Ruïnes de l’antic pou de reg
Es troba pròxim a l’Alquerieta el Torretxó i la Muntanyeta
Gossos i equins morts han sustituït a l’iagua

L’antic pou de reg ubicat en el macro solar que hi ha entre el Torretxó i l’Alquerieta acull també els gossos morts i malferits que veïns de la zona utilitzen en les baralles, segons el president de l’Associació de Veïns de l’Alquerieta Ricardo Cuenca. El dirigent veïnal ha explicat a Riberaexpress que els autors dels maltractaments als equins trobats en este mateix pou «decapiten els cavalls per evitar ser rastrejats donat que porte’n un xip d’identificació en el cap».

Cuenca lamenta estos fets que han commocionat a la barriada, de nou protagonista en els mitjans de comunicació per uns fets que danyen la seua imatge, tot i que explica «els veïns lamenten que es faça referència en este cas a l’Alquerieta quan el pou es troba també pròxim al Torretxó i al barri de la Muntanyeta».

El pou regava els camps de cítrics que hi havien en esta zona abans de ser expropiada per l’Ajuntament, en principi per construir una ciutat esportiva.

D’altra banda l’Associació Protectora d’Animals Lacua ha deplorat estos «reiterats» maltractaments animals i però això convocarà en breu accions de protesta perquè «no es queden sense càstic i mai més tornen a repetir-se».

Accions que contaran amb el suport d’altres entitats protectores de diferents municipis valencians.