Alzira inicia la conexió amb l’AP-7 amb els dubtes del Govern per alliberar l’autopista

0
1430
AUTOPISTA A 7 A SU PASO POR FAVARA ¡¡¡OJO FIRMAR SIEMPRE!!! MRW - Fotografía Aeréa NO PUBLICAR SIN FIRMAR: MRW - Fotografía Aeréa
L’AP-7 per la Ribera Baixa / MRW – Fotografía Aeréa

El Govern estudia alliberar-la, prorrogar-la o rebaixar el peatge

S’ha donat el primer pas però falta donar el segon manifesten els empresaris

Cal ampliar la carretera d’Albalat pel fort increment de trànsit que patirà 

La concessió de l’autopìsta AP-7 a l’empresa Abertis finalitza el 31 de desembre de 2019 i encara que l’anterior ministra de Foment Ana Pastor assegurà, fa dos anys, que l’autopista del Mediterrani seria alliberada, l’actual ministeri que dirigix Iñigo de la Serna admitix tindre «dubtes» al respecte. El cost de manteniment, xifrat en uns 214 milions, d’euros són la clau. Així ho recull un article del diari El Mundo titolat «Los costes del gratis total del peaje de la AP-7».

Foment podria prorrogar la concessió o bé rebaixar el preu del peatge, «entre un 40% i un 60%», per estalviar-se els costos de manteniment i conservació de la important infraestructura.

Els dubtes del Govern central afecten directament a la conexió d’Alzira a l’AP-7 inclosa en els actuals Pressupostos Generals de l’Estat. Per a enguany hi ha una consignació de 100.000 euros destinats a redactar el projecte. Mig milió per al 2019, any que començarien les obres, que culminarien en el 2020 amb una tercera i última aportació d’un milió d’euros.

Tant l’alcalde Diego Gómez, com el portaveu municipal del PP, José Andrés Hernández com el propi president de l’Associació Empresarial d’Alzira, consideren que l’enllaç amb l’autovia sols tindria sentit cas d’estar alliberada. Una incògnita que deurà despejar-se durant el pròxim any i mig, periode en el que, a bon segur, esta qüestió estarà an l’agenda de totes les formacions polítiques davant les pròxims eleccions autonòmiques i municipals.

El Govern «ha donat el primer pas», reconeixia ahir el president dels empresaris Raül Tudela, però resta donar el segon tan important o més que el primer perquè Alzira estiga en el mapa de la important autopista del Mediterrani.

Tudela, recordava, davant Riberaexpress, que l‘associació porta «al menys una dotzena d’anys» lluitant per aconseguir esta infraestructura que consideren «vital» per al transport local i per a les industries dels diferents polígons de la capital de la comarca.

Tot i això els empresaris reclamen, ara, l’ampliació de la carretera d’Albalat al terme d’Alzira davant «el considerable increment de trànsit que experimentarà», a partir de l’obertura de la conexió.