Avamet instal.larà una estació meteorològica en el col.legi Pare Gumilla de Càrcer

0
770

 

  • El consistori destinarà un total de 1.100 euros a un projecte pedagògic que té intenció d’expandir-se a la resta de centres de la Vall del Xúquer.

 

L’Ajuntament de Càrcer ha aprovat per unanimitat la instal·lació d’una estació meteorològica en el col·legi Pare Gumilla. Un projecte que tindrà un cost de 1.100 euros i servirà perquè els alumnes aprenguen a recaptar informació sobre els diferents episodis atmosfèrics que es donen en la localitat. Així mateix, les dades també es traslladaran a l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), per la qual cosa a més de la vessant pedagògica, també servirà perquè els professionals puguen realitzar un registre en forma de sèries històriques per al seu estudi i anàlisi. La informació arreplegada oferirà dades diàries i històriques de temperatura, humitat, pluja, vent, índex de rajos Uva i de radiació solar. “Conéixer el temps és fonamental per a la vida dels ciutadans. Els més jóvens podran analitzar-ho amb detall i al mateix temps, els observatoris tindran un lloc de referència per a consultar qualsevol xifra. Es tracta d’una iniciativa molt positiva que pretenem exportar a altres centres educatius de la Vall del Xúquer”, explica Josep Botella, alcalde de Càrcer.