IDEA i AUTAL formaran 10 especialistes en Alzira per a la reparació de vehicles industrials

0
2305
Gabriel Vargas i Francisco Almansa en el taller
Gabriel Vargas i Francisco Almansa en el taller
Mecànic en AUTAL este migdia
Carmen Herrero Fco Almansa i Ivan Martinez

Els alumnes rebran una beca de 200€ mensuals

Autal contractarà dos o tres dels participants en el curs

El sector del transport necessitat personal qualificat davant la falta de cicles formatius

L’Ajuntament d’Alzira i l’empresa Automóviles Alzira SL (AUTAL) han signat hui un conveni de col.laboració destinat a formar una desena de treballadors especialitzats en mecànica de vehicles industrials en el marc del programa Viatge a l’Empleabilitat

L’acció formativa que començarà a primers de maig compren una beca de 200 euros als alumnes i una durada estimada en 4 mesos amb una inserció «mínima del 20% dels participants» segons el regidor de Promoció Econòmica Ivan Martinez.

Oportunitat laboral

El consistori promou esta iniciativa amb l’objectiu de «donar una oportunitat laboral» als alzirenys mitjançant la col.laboració públic-privada per tal «d’incrementar» les oportunitats d’ocupació d’este col.lectiu, ha declarat Martinez.

Les pràctiques es duran a terme en el taller d’AUTAL on farà de tutor el tècnic DEC en Iveco, Gabriel Vargas, que conta amb més de 30 anys d’experiència en el sector.

En representació de la firma alzirenya ha signat el conveni el gerent Francisco Almansa, que va proposar a IDEA esta iniciativa davant «el problema de trobar gent qualificada en el sector del transport», que ha repuntat de forma notable des de 2016.

Almansa denuncia l’ausència en Espanya de cicles formatius relacionats amb els vehicles industrials, que sí existixen a Alemany i Gran Bretanya i per això s’han decidit a formar especialistes, conjuntament, amb l’Ajuntament d’Alzira.

Iveco, antiga Pegaso, requerix de mecànics, electricistes, electromecànics i tècnics qualificats DEC en les games de vehicles industrials pesats, mitjans i lleugers, segons explica a Riberaexpress Gabriel Vargas que actuarà de tutor dels futurs alumnes.

Els motors dels turismes són «semblants» als dels camions i furgonetes, en canvi, assegura Vargas «la part mecànica, hidràulica i neumàtica no tè res a veure».

AUTAL té previst contractar «dos ó tres alumnes del curs» per incrementar una plantilla de 17 treballadors. Per a Vargas este programa formatiu conta amb «l’alicient» de poder aconseguir un lloc de treball només culmine la formació. A més a Alzira hi han altres empreses del sector del transport que podrien beneficiar-se com DAF, Transportes Mazo, Euromaster i Sor Ibèrica.

Homologació d’especialitats

Pel que fa a l’Ajuntament es compromet en este programa pioner a treballar per tal «d’homologar» les especialitats formatives del sistema nacional del qualificació professional, amb tal de poder desenvolupar accions formatives que atorguen titulacions oficials. Estes especialitats serien; Operacions auxiliars de manteniment electromecànic de vehciles nivell 1 i Manteniment del motor i els seus sistemes auxiliars nivell 2.

Riberaexpress