Diego Gómez: «La conexió d’Alzira amb l’AP-7 serà molt positiva si s’allibera l’autopista»

0
1048

L’alcalde d’Alzira es reunirà amb Infraestructures per abordar este tema

L’autopista passarà a ser competència de la Generalitat en cas d’alliberar-se

Gómez reivindica la inclusió del tercer pont d’Alzira en els pressupostos

L’alcalde Diego Gómez ha manifestat hui que la conexió d’Alzira amb l’AP-7 «serà molt positiva cas que el Govern allibere el pròxim any l’autopista del peatge».

Gómez valora que els Pressupostos Generals de l’Estat «arrepleguen per primera vegada una reivindicació històrica dels alzirenys». Encara que enguany sols hi ha una partida de 100.000 euros per a la redacció del projecte. Per al 2019 hi han previstos 500.000 euros més el milió de l’any 2020 que completarien un pressupost total d’1,6 milions d’euros.

Però la primera autoritat local advertix que la conexió «serà efectiva» si el Govern allibera el pròxim any l’autopista AP-7 del seu peatge: «és prioritari l’alliberament» segons ha declarat a Riberaexpress, en qüestionar l’efectivitat de la conexió cas que el ministeri de Foment faça una nova concessió de l’autopista com la que realitzà fa quasi 20 anys.

L’alcalde té previst entrevistar-se amb la conselleria d’Infraestructures i Obres Públiques la pròxima setmana per abordar este tema, donat que l’AP-7 passaria a estar gestionada el pròxim any per la Generalitat cas que siga alliberada.

D’altra banda la primera autoritat alzirenya preten, ara, que els representants valencians en el Congrés dels Diputats incloguen en el periode d’alegacions dels pressupostos el nou pont de la carretera d’Albalat reivindicat també pels dirigents de l’Associació Empresarial d’Alzira.

Variant de Favara

També s’ha felicitat el president del consistori alzireny per la inclusió de la variant Sueca-Favara en els pressupostos, amb una partida de 150 milions d’euros «perquè facilitaria l’accés a la N-332 i a les platges de la comarca dels vehicles procedents de lìnterior de la Ribera».

Llums i ombres

La inclusió d’una partida de 847.000 euros en el Fons de Compensació destinada a la canalització de pluvials en el barri de Les Basses Gómez considera que presenta «llums i ombres», donat que no cobrix l’expropiació dels terrenys per on circularà el futur barranc obert requerix una inversió complemntària de 700.000 euros».

El futur canal està dissenyat per recollir les aigües procedents de la muntanya així com dels barrancs Fosc i Pescadors, per a conecatar-lo amb el que ha començat en breu a construir la Generalitat.»És positiva però està coixa» segons ha expresat l’alcalde d’Alzira Diego Gómez.

Riberaexpress