Alberic convoca la 46a edició dels Premis Literaris

0
877

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alberic convoca la 46a edició dels Premis Literaris d’Alberic en les modalitats de narrativa, poesia, assaig, narrativa juvenil i premis escolars. Totes les obres s’hauran de presentar escrites en valencià.

L’objectiu d’estos premis és de reforçar la identitat cultural i promoure els valors literaris. A més, el fet de que la única llengua vehicular dels premis siga el valencià representa una aposta per la normalització, l’ús i la posada en valor de la nostra llengua.

El Premi Rafael Comenge de Narrativa està dotat amb 1500 € i trofeu, el tema és lliure i l’extensió no serà inferior a 40 folis. Formen part del Jurat Mª Amparo Giménez, Vicent Giménez, Vicenta Roig i Antoni Torres.

El Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia està dotat amb 1500 € i trofeu, el tema és lliure i l’extensió mínima serà de 25 fulls o poemes. Formen part del Jurat Jesús Huguet, Aurelià Lairón, Silvia Miralles i Josep Vicent Martínez.

El Premi Bernat Roig Duato de Narrativa Juvenil, patrocinat per la família Roig Marí, està dotat amb 500 € i trofeu.  Podran optar a este premi els joves en edats compreses entre els 14 i els 18 anys. Amb tema lliure, l’extensió no serà inferior a 15 folis escrits per una cara. Formen part del Jurat Mª Amparo Giménez, Sonia Meléndez, Vicenta Roig i Antoni Torres.

El termini de presentació de treballs als premis de narrativa, poesia i narrativa juvenil finalitzarà el dia 15 de maig de 2018.

Els Premis Escolars Rafael Giner està patrocinat per la família Giner Ugartondo i van dirigits als alumnes de Primària i ESO dels centres educatius locals. Es premiarà un treball per aula i els premis consistiran en llibres de lectura.

Pel que fa al Premi Alberic d’Assaig, amb periodicitat triennal, la present convocatòria correspon a l’any 2019 i està dotat amb 3000 €. Per a textos d’assaig i/o investigació, centrat en el territori o personatges rellevants de la comarca de la Ribera del Xúquer. Serà valorada positivament la vinculació del tema tractat amb la població d’Alberic. Sense límit d’extensió. Formaran part del jurat Jesús Huguet, Aurelià Lairón, Silvia Miralles, Mª Amparo Giménez i Antoni Torres. El termini de presentació de treballs finalitzarà el dia 15 de gener de 2019.

Els premis seran lliurats en un acte programat dins de la celebració de la Fira de Sant Joan. En este acte seran presentades les publicacions dels guanyadors de l’edició anterior. Finalment cal destacar, com hem dit al principi, que tots els treballs hauran d’estar escrits en valencià.

Els escriptors premiats en les tres últimes edicions han sigut, en narrativa, Artur Richart I Estrela, Joan Ruscalleda Massó i  Josep Lluís Roig Sala; en poesia, José Luís García Herrera, Lluís Alpera Leiva y Sílvia Romero i Olea. El Premi Bernat Roig Duato de Narrativa Juvenil es va convocar en 2017 per primera vegada i l’autora premiada fou Aina Casal Pelegrí. Respecte al Premi Alberic d’Assaig, convocat en 2016 i atorgat en 2017, fou per a Josep Lluís Doménech Zornoza.