Àngels López:»La Junta de Personal confia que Sanitat complisca tots els compromisos»

0
1006

Ara es restituixen els drets del personal estatutari vulnerats durant molt de temps

Les ratios d’este hospital s’equipararà ara a la resta de la xarxa pública

L’objectiu de la UTE era guanyar diners a costa de tindre menys treballadors

Hi han ja contractats 200 sanitaris de la borsa de treball i 32 celadors 

La portaveu de la Junta de Personal que representa al personal estatutari d l’Hospital de la Ribera, Àngels López, no podia ocultar anit la seua satisfacció, al fer-se efectiva la reversió del centre a la xarxa pública de la Generalitat; «estem molt contents i esperançats en que la conselleria de Sanitat complisca tots els compromisos». Eren les primeres paraules de López a les 12 d’anit quan ja era efectiu el final de l’adjudicació a la gestió privada i el traspàs de poders de la UTE a la conselleria de Sanitat.

«Ara es restituixen els drets vulnerats del personal estatutari vulnerats durant molt de temps», proseguia López que espera que prompte «s’aprecie una millora de l’atenció sanitària de la població».

Una de les qüestions més urgents és «l’equiparació» a les ratios de la resta de la xarxa de la pública que en este hospital «eren raquítics». Així als 400 sanitaris estatutaris actuals es sumaran, en breu, altres 200 de la borsa de treball, més l’increment en el que resta d’enguany de 300 places noves. Hui mateix han contractat a 32 celadors, que s’incorporaran els pròxims dies «per evitar la imatge habitual de usuaris arrastrant als familiars malalts pels corredors davant la falta de celadors».

La representant de la Junta de Personal, que s’havia convertit, durant estos anys en una pedreta en la sabata de la UTE per les constants crítiques, considera que el seu objectiu no era altre «que guanyar diners a costa de tindre menys treballadors». També reclama la renovació de «material obsolet» en distints centres de salut especialment el de Benifaió, i confia en la promesa de la consellera Carmen Montón d’apostar per una xarxa potent d’atencio domiciliària donat que «ajudarà a eliminar l’actual col.lapse que pateix l’hospital».

Vigilants

Per la seua part el portaveu de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de la Ribera, Eduard Hervás considera que «s’ha donat un primer pas perquè l’Hospital d’Alzira funcione com els altres de la xarxa pública. Tot i la seua satisfacció després d’una tasca de cinc anys es mostra partidiari de «continuar vigilant» perquè «millore l’atenció sanitària en la nostra comarca».