La Reganyà més autèntica d’Alzira

0
3665
Blai tallant la seua reganyà
Dos reganyaes diferents
Bon profit!!

Enric Blai és un Graduat Social ja jubilat, antic secretari general de CCOO a la Ribera que li agtrada la reposteria recordant el seu treball de joventut en un forn d’Alzira.

Este exsindicalista assegura fer la Reganyà més autèntica amb la seua recepta particular basada en «productes bons i carabasses ecològiques», del seu campet.

Un dels seus secretes és que «fique el 50% de carabassa respecte a la quantitat de farina«.

Per a demostrar la diferència entre les seues i les altres va comprar una reganyà i convidà a uns amics a fer una sessió de degustació en una terrassa.

Blai considera que per a popularitzar  este dolç autócton «seria important que una etiqueta mostrara la seua trassabilitat perquè el comprador coneguera el contingut del producte».

Encara que no hi hagué unanimitat entre els comensals, la seua reganyà va guanyar per una considerable majoria.

Perquè els alzirenys puguen també tastar-la Enric Blai ha revetlat a Riberaexpress la seua secreta fórmula amb la que es poden fer 6 reganyaes:

1 kg de farina

500 gr. de carabassa al forn

2 ous grans

200 cl. d’oli d’oliva

300 gr. de sucre (a gust)

40 gr. de rent fresc pastilla gran

10 gr de llavors d’anís (a gust)

Primer cal pastar, per a deixar fermentar i després tornar a pastar.

Es fan 6 peces de 200 gr redones aplanades.

Empolvar amb sucre i coure al forn a uns 130º