Ximo Puig: «El diumenge hi haurà un servei públic de sanitat que millorarà les expectatives dels riberencs»

0
1767

Puig considera que el model Alzira ha fracasat                     

  • Assenyala que la reversió de l’Hospital d’Alzira al sistema públic s’ha fet “des de la tranquil·litat, des de la serenitat i des del diàleg”

Alzira (28.03.18). El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb els alcaldes de la Ribera amb motiu de la reversió de l’Hospital d’Alzira al sistema públic de sanitat que s´iniciarà el diumenge, 1 d’abril, per a oferir una atenció sanitaria pública de qualitat.

 

El cap del Consell ha assenyalat que aquest procés s’ha fet “des de la tranquil·litat, des de la serenitat i des del diàleg”. En aquesta línia, Puig ha assegurat que «es va a augmentar la cartera de serveis, es va a augmentar el personal i es va a fer un esforç molt gran en l’atenció primària, d’acord al pla que va presentar la consellera de Sanitat la setmana passada i que estava al voltant de 8 milions d’euros».

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha detallat que es realitzarà una inversió de 5,7 milions per a millorar la tecnologia, tant la vinculada a l’oncologia, àrea en la qual hi ha “una obsolència important”, com la referida a l’atenció primaria, amb nou equipament. “D’aquesta manera es pot donar una resposta més ràpida a la ciutadania”, ha afirmat.

Per al president de la Generalitat, “la prioritat són les persones” i, per tant, ha assenyalat, “els ciutadans de la Ribera han d’estar totalment convençuts que junts anem a avançar també perquè tinguen una millor sanitat”.

Model fracasat

De fet, Puig ha afirmat que el anterior model de l’Hospital de la Ribera és un model que “havia fracassat» i ha afegit que la gestió que s’instaura a partir d’abril «és un nou impuls”. Tot i això, el cap del Consell ha assegurat que “ho volem fer sense cap conflicte; respectem els interessos de les empreses privades, però creiem que tot açò cal fer-ho des del respecte i des del diàleg». «Este és un Govern que pensa, sobretot, en l’interès general i en l’interès de les persones”; ha manifestat.

Mapa concessional de la Ribera

D’altra banda, durant la reunió amb els alcaldes i alcaldesses el president de la Generalitat, com a conseller de Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en funcions, també ha parlat sobre el Pla Concessional de la Ribera.

“Les concessions estaven caducades, i durant molt de temps no s’ha fet aquest treball d’aproximació a la mobilitat, i nosaltres ho fem des d’una altra mirada: allò important no són tant les línies, sinó la mobilitat”, ha dit. «Anem a impulsar que un dels primers mapes que es n siga precisament el de la Ribera”, ha anunciat.

Per la seua part la consellera de Sanitat es comprometia a donar a llum «la borsa oculta de les llistes d’espera» i a donar la «màxima transparència» a partir de l’1 d’abril. També a «millorr el rendiment quirúrgic», després d’assegurar que ja està planificada la quirurgia del próxim mes.

La intenció de la nova gerència és la d’evitar la pelegrinació de malalts procedents d’altres departaments sanitari cap l’Hospital de la Ribera per a inteervencions de ciurgia menor com ha passat fins ara, per tal de «descongestionar» al centre hospitalari d’Alzira.

Descongestió que també pretenen contribuir, desviant el màxim de malalts als centres de salut i amb l’atenció domiciliària dels malalts crònics.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here