Vicent Fábregues: «Volem que els dossers siguen declarats Bé d’Interés Cultural (BIC)»

0
889
Dosser de la Soledat d’enguany
Vicent Fábregues

 

Els dossers estan a punt de ser considerats Bé de Rellevància Local

Confiem que la Tamborada siga declarada enguany per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La Setmana Santa d’Alzira es troba en la part alta de la classificació a nivell nacional

La Setmana Santa d’Alzira pot aconseguir enguany dos nous reconeiximents, després que este mes de març es complira el 30 aniversari de la seua declaració com a Festa d’Interés Turístic Nacional.

El president de la JHHCC Vicent Fábregues confia en que, en breu, la Generalitat considere els dossers Bé de Rellevància Local, «pas previ a ser declarats Bé d’Interés Cultural (BIC)», segons Fábregues. I en novembre la seua «Tamborada» siga Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat junt les tamborades més importants que es celebren en el territori nacional.

Catalogacions que situarien a la Setmana Santa de la capital de la comarca «en la part alta de la classifiació a nivell nacional», explica el seu màxim dirigent a Riberaexpress. Fábregues recorda que la processó del Divendres Sant «és de les poques, que a nivell nacional, representa tota la passió i mort de Jesucrist».

Una desfilada, de 25 confraries i més d’una trentena de passos, que congrega «entre 40.000 i 50.000 espectadors, molts d’ells procedentes de distints municipis de la comarca».

Vicent Fábregues destaca que els dossers constituixen «la senya d’identitat de la nostra Setmana Santa», senya que està a punt de ser considerada Bé de Rellevància Local.

Pel que fa a enguany i després de la pluja caiguda durant els trasllats d’ahir diumenge, la directiva de la Junta de Germandants i Confraries d’Alzira espera que «el bon oratge ens acompanye al llarg d’esta setmana i pugam gaudir com cal de tos els actes i processons».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here