La futura gerent anuncia en Sueca millores en les plantes d’hospitalització, urgències i hospital de dia oncològic.

0
700

La Conselleria de Sanitat anuncia en Sueca millores en infraestructura, tecnologia i personal en l’Hospital de la Ribera

  • L’Ajuntament de Sueca organitza una xerrada informativa sobre la reversió a la gestió pública de l’Hospital de la Ribera

A menys de deu dies de la reversió del departament de la Ribera a la gestió pública, l’Ajuntament de Sueca ha organitzat este dijous, a la Casa de la Cultura, i en coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública una xerrada informativa per resoldre els dubtes de la ciutadania al respecte. El tema, que ha tingut un impacte mediàtic important, ha generat una gran desinformació i un dels objectius principals de la iniciativa ha estat traslladar un missatge de tranquil·litat als usuaris del centre hospitalari davant la imminent reversió de la seua gestió al sistema públic.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit, va presentar l’acte en el qual van intervindre Isabel González, Directora General de l’Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat; Salvador Llopis, Comissionat del Departament de Salut de la Ribera i Maite Cardona, Directora de Serveis Territorials de Sanitat.

La Conselleria de Sanitat assegura que després de la reversió no solament seguirà el mateix personal sinó que s’augmentaran la plantilla i els serveis, es modernitzaran les infraestructures, es milloraran els accessos i l’aparcament serà gratuït. No obstant això, seguiran els mateixos treballadors sota la condició de treballadors laborals a extingir en les seues mateixes condicions contractuals.

Des de la Conselleria s’està estudiant la incorporació de nous serveis en funció de la planificació que s’està duent a terme i es crearan places per a cobrir especialitats, com ara la de cirurgia pediàtrica, alhora que s’incrementarà progressivament la plantilla actual per a reduir la precarietat.

S’ha dissenyat, a més, un pla d’inversions d’urgència per a millorar diferents aspectes del Departament de Salut. En l’hospital es faran millores en les plantes d’hospitalització, urgències i hospital de dia oncològic. Pel que fa a l’equipament, s’ha anunciat també la inversió en un accelerador lineal, per a pacients amb tractament oncològic, un PET-TC i en la millora de la tecnologia del mamògraf i del servei de diàlisi.

Segons es va apuntar des de la Conselleria, el departament ha crescut molt centrat en l’hospital i, ara, la tendència serà millorar l’atenció primària dotant els centres de salut de les especialitats més comunes, a més de potenciant l’atenció domiciliària. En este sentit, ja es va anunciar la inversió de més de 200.000 euros en un nou equip de radiologia per al centre de salut de Sueca i de 30.000 euros per a un nou ecògraf, que permetrà augmentar la capacitat de resolució del propi centre i evitarà el desplaçament, com ara en pacients de cardiologia, que fins ara eren derivats a l’hospital d’Alzira.

Desenes de veïns van respondre a la convocatòria i van aprofitar l’ocasió per plantejar directament els seus dubtes als gestors de la Conselleria de Sanitat. L’alcaldessa, Raquel Tamarit, va mostrar-se molt agraïda amb els representants de Conselleria i del Comissionat, que van desplaçar-se a Sueca per resoldre els dubtes dels veïns in situ, i també amb els assistents, per la bona acollida de la convocatòria. “És un tema que ens preocupa a totes i tots, per això vam considerar que era ben oportú este acte per explicar obertament a la ciutadania com ens afectarà la reversió a la gestió pública de l’hospital i sobretot perquè els nostres veïns pogueren plantejar directament els seus dubtes i inquietuds” va concloure Tamarit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here