El Forn de Bernia i el de Sant Bernat guanyen el II Concurs de Reganyaes d’Alzira

0
1715
Els autors de les quatre reganyaes premiades

Francisco Sifre
David Bernia
José Manuel Sierra (Sant Bernat)
Els forners participants

El Forn de Bernia ha guanyat el II concurs de Reganyaes a la manera tradicional d’Alzira. El segon lloc ha quedat el forn de Francisco Sifre i el tercer Delicatessen de Salva Llopis.

Daltra banda la millor reganyà versió fusion, ha estat per al forn de Sant Bernat, regentat per José Manuel Sierra.

La reganyà més bona en la que el jurat ha tingut en conte el color, sabor, la textura i l’acabat l’ha fet el jove forner David Bernia en el seu forn del carrer Dr. Just nº 3. El seu secret no ha sigut altra que «ficar-li molta carabassa», és a dir per 3 quilos de farina 1,5 del producte referencial de la reganyà.

Li ha donat tot el mèrit a son pare, que és conegut en Alzira com «el rei de la mona» que ha sigut el seu mestre durant els 23 anys que porta treballant en este tradicional forn.

Per la seua part el forner José Manuel Sierra és l’autor de la reganyà fusion «farcida de crema» que és la que més ha valorat el jurat en este guardó a la innovació que s’ha instaurat enguany.

Nombroses persones s’han apropat a la Plaça Major esta vesprada per asaborir este producte autòcton del que no ha quedat damunt les taules ni una molleta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here